Преизбраният за председател на Да, България Христо Иванов проговори какви

...
Преизбраният за председател на Да, България Христо Иванов проговори какви
Коментари Харесай

Христо Иванов проговори какви предсрочни избори са му в главата

Преизбраният за ръководител на " Да, България " Христо Иванов проговори какви предварителни избори са му в главата. Това той направи като посетител на Българска национална телевизия с коментар ден след конференцията на партията.

Очевидно, " Да, България " и Българска социалистическа партия са доста разнообразни партии, единствено даже да вземем годините на битие, съобщи той.

Беше преценено от нашите локални организации, че имам още работа да свърша преди да си потегли. Аз си давам сметка, че нося отговорност за резултатите, само че и за това да развием " Да, България " до положение, в което тя може да си избере от доста по-широк кръг наложени лица и това ще бъде моята работа, акцентира Иванов.

Относно изказванието му, че има чувство за предварителни парламентарни избори, Иванов изясни:
свързани новини6163на 29.01.2022
Коалицията е комплицирана и аз бях задължен да кажа, че ние би трябвало да сме подготвени и за предварителни парламентарни избори, тъй като една организация, която си възнамерява за идващите 3 години, би трябвало да регистрира всички хипотези. Казах го, не тъй като имам съответни упования.

Нека не приказваме за визии - нашето желание е да осигурим дейно ръководство в тази настройка, което дава отговор на основни задания, които ние сме си сложили, безапелационен е Иванов.

От тази позиция ние имаме всеки интерес това ръководство да успее, само че би трябвало да сме подготвени и за изненади, добави той.

Иванов разяснява и присъединяване на вицепрезидента Илияна Йотова по Българска национална телевизия, в което тя даде 100 дни период на държавното управление за съответни резултати.

Това е естествената политическа процедура. Нека да отчитаме, аз по тази причина непрекъснато дублирам, че това е една комплицирана коалиция, тъй като това е подтекстът, в който би трябвало да формираме упованията си. В доста връзки тежестта и отговорността пада върху нас в Народното събрание, а не толкоз върху изпълнителната власт, счита Иванов. Всяко ръководство, което идва след 12-годишен интервал на безалтернативност, има доста сложна задача да се консолидира. Ние от Демократична България имаме всяко желание да работим за триумфа на това ръководство, добави той.

Според него най-сериозната рецесия у нас сега е в държавността.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР