Преизбирането на Владимир Путин за президент на Русия се основава

...
Преизбирането на Владимир Путин за президент на Русия се основава
Коментари Харесай

ЕС няма да признае резултатите от незаконните избори в Русия

Преизбирането на Владимир Путин за президент на Русия се основава на " репресии и заплашване ", съобщи в Брюксел ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, съобщи Агенция Франс Прес.


Президентските избори в Русия " не бяха свободен и почтен избор ", а се " основаваха на репресии и заплашване ", акцентира Борел малко преди срещата на министрите на външните работи на Европейски Съюз.

Президентските избори в Русия, на които Владимир Путин беше избран отново с 87,29 % от гласовете, " се организираха на фона на строги ограничавания, изострени от противозаконната нападателна война на Русия против Украйна ", акцентира Борел в изказване от името на Европейския съюз.

" Руските управляващи продължиха да ускоряват систематичните репресии " в Русия, ориентирани против опозицията, гражданското общество, самостоятелните медии и " други сериозни гласове посредством потребление на репресивно законодателство и политически стимулирани присъди за отнемане от независимост ", се споделя още в изказването на Европейски Съюз.

Европейският съюз също по този начин акцентира, че няма да признае резултатите от " противозаконните " избори, извършени в украинските територии под съветски надзор. " Те са недействителни и не могат да произведат никакъв юридически резултат ", обявиха 27-те държави-членки на Европейски Съюз.

Господарят на Кремъл, който е на власт от близо четвърт век, означи скок на резултата си с 10 пункта спрямо 2018 година Официалните резултати се чака да бъдат оповестени на 21 март. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР