Преизбирането на Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската

...
Преизбирането на Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската
Коментари Харесай

Politico: Преизбирането на Фон дер Лайен за председател на ЕК може да се окаже под въпрос

Преизбирането на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия, чиито пълномощия изтичат през ноември 2024 година, може да се окаже под въпрос заради възходящата известност на десните партии в страните от Общността, отбелязва изданието Politico, представено от " Фокус ".

През 2019 година Урсула фон дер Лайен бе подкрепена от коалиция от проевропейски партии за Европейски Съюз, само че даже тогава тя бе определена на поста с " малко болшинство от 383 гласа “ от най-малко 374.

Според изданието, заради възходящата известност на крайнодесните партии в цяла Европа, актуалният ръководител на Комисията може да срещне компликации при преизбирането.

Френски евродепутат съобщи, че на изборите " може да има същинска изненада “ за ръководителя на Европейска комисия. Според него, в случай че проевропейската коалиция не получи болшинство, тогава " тематиката Фон дер Лайен просто ще спре да съществува “.

Пожелал анонимност евродепутат разяснява, че Фон дер Лайен е " абсолютно любимец за поста, само че с тези резултати в анкетите на европейските партии е прекомерно рано да се каже дали ще бъде избрана отново “.

По-рано Politico заяви за недоволството на висши чиновници на Европейски Съюз, възмутени от ръководството на Европейската комисия, което " от ден на ден излиза отвън рамките на служебните отговорности “. По думите им Фон дер Лайен не се съветва с ръководителите на страните от Европейски Съюз за взимането на значими политически решения.

Според публикацията недоволството в столиците на Европейски Съюз може да заплаши възможностите на ръководителя на Европейската комисия за преизбиране за втори мандат след идващите избори за Европейски парламент, планувани за 6 юни 2024 година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР