Прехвърлят движението на моторни превозни средства по пътя Асеновград –

...
Прехвърлят движението на моторни превозни средства по пътя Асеновград –
Коментари Харесай

До края на юли прехвърлят движението между Асеновград и Пловдив в едно платно

Прехвърлят придвижването на моторни транспортни средства по пътя Асеновград – Пловдив.

Към момента колите се движат в двете посоки по лентата, която е в посока към Града под тепетата. До края на този месец прекосяването ще бъде трансферирано в платното, което е в посока на Асеновград. Реорганизацията се постанова, защото следва изработка на част от колекторната система, обвързвана с отводняването на пътната права към Пловдив. След това следва и полагане на износващия асфалтов слой в двете платна. На пътя сред двата града ще има и нови хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи. Планирано е до началото на ноември тази година правата да е изцяло приключена.
Читатели на Actualno.com алармираха, че пътният сектор е с значителен надолнище, което би могло да бъде причина за катастрофи, изключително през зимния интервал. От Агенция „ Пътна инфраструктура” обясниха, че " двете платна на второкласния път II-86 Пловдив - Асеновград са с едностранен надолнище и се построяват според нормите за планиране на пътища ". И приканиха до довеждане докрай на плана водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост в зоната, спазвайки поставената краткотрайна пътна сигнализация /хоризонтална маркировка, пътни знаци и други/.
Рехабилитацията и реконструкцията на сектора са включени в Лот 6 по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014 – 2020 година Общата стойност на плана е 34,5 млн. лева с Данък добавена стойност. Финансирането е от Европейския фонд за районно развиване и от националния бюджет. Припомняме, че планът планува рехабилитация на съществуващото западно платно и създаване на ново източно платно на пътя сред Асеновград и Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР