Прехвалената от властта Комисия за конфликт на интереси, чиито годишен

...
Прехвалената от властта Комисия за конфликт на интереси, чиито годишен
Коментари Харесай

Фрог установи: Комисията за конфликт на интереси харчи 1,5 млн. лв., но не работи 4-та година

Прехвалената от властта Комисия за спор на ползи, чиито годишен бюджет е 1, 5 млн. лева, не работи към този момент 4-та година. Това откри инспекция на Фрог нюз. Причината е, че двама от екипа й са напуснали през 2013 година и до ден сегашен местата им са вакантни. По закон Народното събрание би трябвало да избере новите членове, само че това към момента не е сторено. Никой до този миг не е потърсил сметка или да е прекратил прахосничеството. Куриозното е, че чиновниците, които са към 40 души, не престават да взимат заплати които са приблизително по 1800 лева Комисията беше раздирана от кавги. Заради тях се трансформира в въплъщение за подмолно политическо въздействие.
Първият, която „ изгърмя” беше ръководителят Филип Златанов Тефтерчето. Той напусна с гръм и тропот, откакто се разбра,че в тефтерче е записвал поръчки кой от властта да бъде „ ударен”.

Тефтерчето получи условна присъдата поради непубликуването на информация за инспекция за спор на ползи против президента Росен Плевнелиев. Според съда той е отговорен и за това, че не е уведомил някогашната заместник-шефка на комисията за финансов контрол и президентския екссъветник Димана Ранкова, че против нея има решение за спор на ползи.

Междувременно двата скандални дневника на Златанов изчезнаха от колата на специалист, някогашен чиновник на Държавна сигурност. Той трябвало да им направи разбор, само че ги оставил в автомобила си, с цел да отиде до тоалетната в шубраци край пътя. Когато се върнал, от скандалните бележници нямало диря. Мистерията бе оповестена като кражба, която и досега не е разкрита.

Другият член на Комисията- Сабрие Сапунджиева напусна малко след Филип Златанов. Още преди да спре работа се разбра, че Комисията за спор на ползи се оказа скъпа и неефективна конструкция. Оказа се, че под 30 % от решенията й единствено се удостоверяват от Върховния административен съд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР