Прехранването на рибите в аквариума е една от най-честите грешки.

...
Прехранването на рибите в аквариума е една от най-честите грешки.
Коментари Харесай

Колко често се хранят рибките?

Прехранването на рибите в аквариума е една от най-честите неточности. Когато им дадете прекомерно доста храна, остатъците могат да запушат филтъра на резервоара и да се образуват отрови, които са рискови за животните.

В природата рибите се хранят, когато са гладни и в близост има източник. Ако има задоволително, те ядат по няколко пъти дневно. Ако обаче количеството е лимитирано, те могат да устоят дни без храна. Поради тази причина, най-често когато храните риби, те се нахвърлят, даже да не са гладни. Също по този начин тези животни бързо се научават кой пуска храната в аквариума.

Колко постоянно би трябвало да става храненето зависи от типа на рибите, които отглеждате. По принцип за множеството веднъж дневно е задоволително. Някои хора обаче избират да разделят дажбата на два пъти денем. Какъвто и да е вашият метод, значимо е да се уверите, че количеството не е доста.

Времето на хранене също не е от изключително значение, в случай че не става въпрос за нощни типове рибки. При тях процесът би трябвало да става, тъкмо преди да си легнете.

 Колко постоянно се хранят рибките?

Има и някои изключения от правилото за хранене на рибките един път дневно. Рибите-вегетарианци би трябвало да одобряват храна постоянно, тъй като имат по-малък корем. В природата тези типове се хранят с растения и водорасли през целия ден. Затова би трябвало вие да им давате няколко дози на ден, както и да им осигурите живи растения, с които да се хранят в аквариума.

Най-добрият метод за пресмятане на количеството храна, която да давате, е да не може тя да бъде изядена за повече от 5 мин. Ако се съмнявате е по-добре да давате даже по-малко.

Също по този начин не забравяйте, че типът на храната е не по-малко значим от количеството. За да бъдат здрави вашите риби е значимо тя да е задоволително хранителна. А в случай че в аквариума има няколко типа, би трябвало да помислите за питателните желания на всеки един.

И най-после значимо е да премахвате неизядената храна за рибки от аквариума, защото тя е сериозен замърсител на водата и може да изпуска токсични субстанции.

Нивата на нитратите и амоняк може да се повишат, а тези на О2 да спаднат под минималните за живот. Освен това мръсната вода е причина за развиване на плесен, който е не по-малко рисков.

Вижте още препоръки за хранене на декоративни рибки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР