Преходният военен съвет на Судан и опозицията, представена от Алианса

...
Преходният военен съвет на Судан и опозицията, представена от Алианса
Коментари Харесай

Военни и опозиция в Судан си протягат ръка

Преходният боен съвет на Судан и опозицията, показана от Алианса за независимост и смяна, се споразумяха да основат взаимен комитет за разрешаване на противоречиви въпроси. За това, както заяви в сряда телевизионният канал " Ал Арабия ". Съвместният комитет бе разгласен след диалози в президентския замък, вследствие на което представителите на опозиционните сили и формалният представител на Военния съвет Шамс ал-Дин Кубаши направиха изказвания пред пресата.
 Протестиращите в Судан късат връзки с ръководещия боен съвет
Протестиращите в Судан късат връзки с ръководещия боен съвет

Военният съвет предизвестява за блокиране на пътища и продължаващи митинги

Според Кубаши, страните са съумели да намерят " точки за контакт ". " Само в няколко точки имаше разлики с алианса ", означи той. " Ние работим дружно, с цел да излезем от рецесията и да изградим Судан, а Военният съвет и силите " За независимост и смяна " се допълват взаимно. " Кубаши съобщи, че на срещата е разисквана програмата за бъдещото държавно ръководство, показана от алианса. страната има демократична система без дефекти, " добави той.
 Кризата в Судан се задълбочава
Кризата в Судан се задълбочава

Ауад бин Ауф подаде оставка

Освен това, както Кубаши съобщи пред кореспонденти, Военният съвет сега преглежда отчети за оставките, които бяха показани от трима представители на съвета, измежду които и ръководителят на политическия комитет, военачалник Омар Зейн ал-Абидин. Причината за оставката не се оповестява.

От своя страна, представителите на опозицията нарекоха срещата със Съвета " позитивна " и означиха ролята на въоръжените сили в отбраната на цивилното население.

Преди няколко дни разговорът на преходните военни управляващи и революционните сили на Судан стигна до задънена улица. Според опозицията те са решили да преустановят договарянията поради тяхната неефективност, те остават ангажирани с прехвърлянето на властта на цивилното държавно управление , като упорстват за цялостното унищожаване на еднопартийната система в страната и за развиването на многопартийна система. В допълнение, те са уверени, че пълноправното прекачване на власт изисква най-малко четири години, а не две години, както в началото съобщи военната.

В отговор Военният съвет в сряда предложи на опозицията да организира среща довечера в президентския замък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР