Преходът от еднополярен към многополярен свят означава мрежа от локални

...
Преходът от еднополярен към многополярен свят означава мрежа от локални
Коментари Харесай

Валентин Вацев: Добре дошли в навечерието на Третата световна война

Преходът от еднополярен към многополярен свят значи мрежа от местни спорове.
В София има доста хора, подготвени да отворят война на Русия и като начало ще бъде изпъден военният министър, споделя геополитическият анализатор.

„ Тази война ще приключи първите дни на март с победа на Русия. Русия печели тази война и това не е известно единствено на българските озверели медии, които от 48 часа не могат да се измъкнат от истериката, която им индуцираха от някакви страни. “ Това сподели пред БНР геополитическият анализатор и академични учител Валентин Вацев.

Светът минава от еднополярност към многополярност . Появиха се още два международни полюса на силата – Русия и Китай, Русия сега има военно-техническо превъзходство над Съединени американски щати и не се бои да води война.

Преходът от еднополярен към многополярен свят значи голямо количество районни, само че жестоки войни , които прегледани вкупом, могат да се нарекат Трета международна война, счита Вацев. По думите му Третата международна война ще съставлява мрежа от местни жестоки спорове, в които Русия ще води война против НАТО.

Добре пристигнали в навечерието на Третата международна война , която с съвсем 100% възможност няма да бъде нуклеарна, защото нуклеарната война просто не е война, а завършек на цивилизацията. “

В Третата международна война ние още веднъж сме против Русия. Българска орис е във всички международни войни да водиме война против Русия , уточни Валентин Вацев.

Русия води война Украйна да не влезе в НАТО , това е единствената същинска политическа цел на съветското управление, акцентира той.

„ На Русия не ѝ оставиха никаква опция да направи нещо друго. Няколко пъти президентът Зеленски беше сякаш подготвен да договаря за безпристрастен статус на Украйна, само че някакви странни сили към него не му дават опция. Зеленски е под голямо напрежение. Той не е индивид на цялата си воля. Той знае, че губи тази война. “



Володимир Зеленски Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според Вацев украинският президент е „ пленник на тази война и ще оцелее единствено в случай че играе по разпоредбите на своите съветници “.

Засега се вижда договореност сред Русия и Вашингтон съветските войски да не навлизат на запад от границата, която дели Западна Украйна от Централна Украйна, по тази причина и посланици и други дипломати са в сигурност в Лвов, означи Валентин Вацев.

Според анализатора поставените цели на войната са спорни, тъй като да вземем за пример денацификацията би изисквала десетилетия и се показва в „ превъзмогване на патологическата зоологическа русофобия в някои представители на украинското общество “, в което има „ доста мощна ултрадясна зоологическа антируска каста “.

„ Излекуването на украинското общество от русофобия ще отнеме интервал, в който се раждат и се сменят генерации. Така че втората задача, която Путин слага, не е реалистична. “

Тези, които ще водят война до последния патрон и капка кръв, са доброволните батальони , които нямат какво да губят, до момента в който украинската войска се държи рационално и потокът от предаващи се украински военни не секва, сподели още Валентин Вацев.

Икономическите наказания против Москва ще бъдат посрещнати с стеснение, те са неприятни, само че не са непреодолими, разяснява Вацев.

„ Г-н Борел има свои заслуги в процеса на национализация на съветските елити, когато разгласи – никакъв шопинг към този момент в Милано, никакви вечеринки в Сен Тропе и никакви брилянти в Антверпен. Това е желанието и на междинния руснак – да се отрежат олигарсите . “

Политическата линия на Путин зависи от това до каква степен той съумява да помирява, балансира и консолидира 4 съществени елитни групировки . На този стадий има консенсус сред три от тях, разясни Валентин Вацев. По думите му глобите против елита на Русия имат за цел да оповестят на глобените, че би трябвало да смъкват Путин , само че към този момент политически Кремъл е абсолютно консолидиран на фона на задълбочаващия се напън върху върхушката на съветския хайлайф.

„ Нека да забележим ще успее ли Путин да поддържа политическия консенсус сред главните съветски политически елитни групировки. “

В София има доста хора, които са подготвени да отворят война на Русия , посочи Валентин Вацев в предаването „ Политически НЕкоректно “.

„ Защо никой не се е досетил, че да вземем за пример бул. „ Руски “ в центъра на София може да се преименува в бул. „ Американски “? Руската черква да стане Американска черква, 3 март да стане Ден на любовта към Америка? Да се разгласи изключително състояние, поради особената конюнктура и да се разгонят със закон всички русофилски организации с обвиняването, че са паравоенни организации. ДАНС би трябвало да направи лист и на всички, които си купуват съветска салата, защото това е слабото място в българската национална сигурност. “



Стефан Янев Снимка: БГНЕС

политически хайлайф към момента не е направил всичко, което зависи от него , счита Вацев.

„ Като начало евентуално ще бъде изпъден от държавното управление военният министър , без да се изяснява за какво – той си знае. Аз не виждам никаква виновност при него, че не споделя русофобския бяс на българския министър-председател. “

Геополитическият анализатор акцентира и ролята на междинните избори в Съединени американски щати през есента за геополитическия баланс на силите.



Джо Байдън Снимка: ЕПА/БГНЕС

Периодът на годност на демократическото държавно управление на Байдън в Америка сякаш се разгръща до 8 ноември тази година. Аз чакам сериозна победа на Републиканската партия с Тръмп отпред. Републиканците са за борба с Китай и за мир с Русия, демократите – навръх противоположния принцип. “

Вацев сложи и въпроса дали Китай „ няма да употребява бъркотията, с цел да придърпа Тайван “ , тъй като има всички механически благоприятни условия за това, само че в същото време уточни, че това е „ империя, която работи с категориите на вечността “.

„ Китай може да направи тъкмо това, тъкмо в този момент. Но аз ще бъда извънредно сюрпризиран, в случай че в действителност го направи. Това няма да е по китайски. “

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР