Прегръдките помагат на жените да се справят със стреса, дори

...
Прегръдките помагат на жените да се справят със стреса, дори
Коментари Харесай

Изследване: Прегръдките помагат на жените да се справят със стреса

Прегръдките оказват помощ на дамите да се оправят със напрежението, даже и да са къси, тъй като понижават реакциите на тялото в изтощаващи обстановки, заяви в. "Дейли мейл ".
Авторите на проучването от Рурския университет в Бохум изясняват резултата на прегръдките при дамите, с това, че те им се любуват повече. Нежният пол също създават повече окситоцин, който потиска производството на хормона на напрежението кортизол.
Изследването е обхванало 76 двойки на възраст от 18 до 32 години. Учените са измервали индикатори за стрес като равнища на кортизол в слюнката, кръвно налягане, промени в настроението. Стресовото събитие е било потапяне на ръката в ледена вода. Според създателите резултатите демонстрират, че "социалният досег може да е буфер против стрес ".
От предходни проучвания е известно, че даже държането на ръка може да понижи напрежението при дамите.
При доста хора стресът провокира признаци, които пречат на всекидневието им - главоболие, стомашни проблеми, тревога, психологични проблеми, мъчно съсредоточаване. Някои стават раздразнителни, трансформира се сънят им и храненето им.
Специалистите предлагат на уплашените хора да приказват с другари, родственици или с доктор, или да вършат извършения за дишане. Помага също и планирането преди стресиращи събития.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР