Прегръдките помагат на жените да се справят със стреса, дори

...
Прегръдките помагат на жените да се справят със стреса, дори
Коментари Харесай

Изследователи потвърдиха кое намалява стреса при жените

Прегръдките оказват помощ на дамите да се оправят със напрежението, даже и да са къси, тъй като понижават реакциите на тялото в изтощаващи обстановки , заяви в. "Дейли мейл ".

Авторите на проучването от Рурския университет в Бохум изясняват резултата на прегръдките при дамите, с това, че те им се любуват повече. Нежният пол също създават повече окситоцин, който потиска производството на хормона на напрежението кортизол.

Изследването е обхванало 76 двойки на възраст от 18 до 32 години . Учените са измервали индикатори за стрес като равнища на кортизол в слюнката, кръвно налягане, промени в настроението. Стресовото събитие е било потапяне на ръката в ледена вода. Според създателите резултатите демонстрират, че "социалният досег може да е буфер против стрес ".

[gallery]10436[/gallery]

От предходни проучвания е известно, че даже държането на ръка може да понижи напрежението при дамите.

При доста хора стресът провокира признаци, които пречат на всекидневието им - главоболие, стомашни проблеми, тревога, психологични проблеми, мъчно съсредоточаване. Някои стават раздразнителни, трансформира се сънят им и храненето им.

Специалистите предлагат на уплашените хора да приказват с другари, родственици или с доктор , или да вършат извършения за дишане. Помага също и планирането преди стресиращи събития.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР