Преговорите за закупуване на бойна техника за армията няма да

...
Преговорите за закупуване на бойна техника за армията няма да
Коментари Харесай

Може да има рестартиране на процедурата за изтребителите, обяви Каракачанов

Преговорите за закупуване на бойна техника за армията няма да са лесни и най-вероятно ще бъдат дълги, разгласи военният министър Красимир Каракачанов, представен от „ Дарик ". Той не изключи вероятен рестрат на процедурата за изтребителите, в случай че Народното събрание не одобри предложенията на изпълнителната власт.

" Парламентът може да каже не три плана, а един, депутатите вземат решение ", изясни пред медиите вицепремиерът.

„ Разговорите ще стартират откакто планът бъде гласуван от пленарната зала. Ако предположим, че ми дадат пълномощия да стартира през септември да повеждам диалозите и за три дни да приключим, може да има покупко-продажби още на 1 октомври ", даде вид Каракачанов.

Но за него тази алтернатива е съвсем невъзможна, в случай че българската страна не се съгласи с всичко, което се предлага от контрагентите.

Не имам вяра за три дни да приключим договарянията нито за самолета, нито за бойната машина, нито за корабите, тъй като би трябвало първо да се отбрани най-много ползата на българския поданик и да извоюваме най-хубави цени и условия за тези три плана, акцентира министърът.

За самолетите имаше три страни, за бронираната машина все още са най-малко 10 предварителни поръчки, за двата многофункционални патрулни кораба има осем, там е задвижена процедурата, има изпратени писма за планове, ние сме поискали преди месец и удостоверение, напомни Красимир Каракачанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР