Преговорите за за всички световни титли по бокс в тежка

...
Преговорите за за всички световни титли по бокс в тежка
Коментари Харесай

Преговорите за мач между Фюри и Усик пропаднаха

Преговорите за за всички международни трофеи по бокс в тежка категория сред Тайсън Фюри и Александър Усик са прекъснати. Двубоят трябваше да се състои на 29 април на " Уембли ", само че мениджърът на украинеца - Егис Климас, разгласи, че това няма да се случи.

Усик към този момент се съгласи на приходите да е 70:30 в интерес на Фюри. Впоследствие британецът изиска да няма реванш, само че по-късно се съгласи на втори мач. Според ESPN представители на двамата боксьори не са се разбрали за други финансови условия, a Усик към този момент е спрял подготвителния си лагер за Фюри. Боксовият публицист Роб Тебът заяви, че казусът е бил в разпределението на приходите за реванша.

" Независимо какъв брой взаимни отстъпки направи Усик, той беше притискан за още ", сподели Климас.

Усик ще се насочи към наложителна отбрана на купата на Световната боксова асоциация (WBA), където кандидат е британецът Даниел Дюбоа. Украинецът държи и поясите на Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF), а Фюри е първенец на Световния боксов съвет (WBC).

Първоначално WBA даде период до 10 март за договарянията сред Усик и Фюри. Впоследствие президентът на асоциацията Хилберто Мендоса разгласи, че има, само че се оказа, че не е по този начин. Фюри и Усик трябваше да излъчат първия безспорен международен първенец в тежка категория, откогато международните трофеи са четири. Преди това последният неоспорим първенец при най-тежките беше Ленъкс Люис през 2000 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР