Преговорите за връщане на руските клубове и отбори в международни

...
Преговорите за връщане на руските клубове и отбори в международни
Коментари Харесай

Русия не иска да напусне УЕФА, но завръщането на клубовете и националния тим ще бъде трудно

Преговорите за връщане на съветските клубове и тимове в интернационалните шампионати сред Руския футболен съюз и Европейската централа УЕФА са сложни, сподели генералният секретар на РФС Максим Митрофанов, представен от ТАСС. 

" Ние преговаряме с УЕФА за възобновяване, премахването на възбраните, само че договарянията са сложни. Мога да кажа, че това са дълги диалози, които не престават от самото начало. УЕФА не желае РФС да напусне централа, РФС също не го желае, само че все пак е доста значимо да възстановим присъединяване на клубовете, на младежките тимове, на националния отбор ", сподели Митрофанов. 

Той разяснява и думите на президента на УЕФА Александър Чеферин, който сподели на Конгреса на организацията, че му е мъчно да си показа завръщането на съветските клубове и тимове на европейската сцена преди края на военните дейности в Украйна. " Чеферин не е споделил нищо ново, това са явни неща. Ако не беше, щеше да е доста по-лесно ", добави генералният секретар на РФС. На 28 февруари 2022 година Международната футболна федерация (ФИФА) и УЕФА стопираха съветски клубове и тимове от присъединяване на интернационалните надпревари на фона на започнатата война от страна на Руската федерация против Украйна, която към този миг продължава към този момент повече от година.  

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР