Преговорите за съставяне на правителство вървят добре. Срокът е понеделник

...
Преговорите за съставяне на правителство вървят добре. Срокът е понеделник
Коментари Харесай

Румен Христов: Любопитен съм как Асен Василев ще състави бюджет с 3% дефицит

„ Преговорите за сформиране на държавно управление вървят добре. Срокът е понеделник 17 часа. Ако сме подготвени по-рано, бихме могли да излезем със мнение за посочените имена за министри. Не съм доста благополучен от тази коалиция и оставам леко отчаян от сътрудниците от Политическа партия за какво оферират политически фигури в експертно държавно управление. Политическите фигури ще носят цялата отговорност. На нас също ще ни вменяват упреци, защото сме подкрепящи ”. Това съобщи водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов пред Нова нюз.

Асен Василев към този момент остава в кабинета, изясни той.

„ Аз съм доста любопитен по какъв начин Василев ще сформира бюджет с 3% недостиг без да подвига налози, без да взима заеми, без да орязва обществени разноски и без да протяга ръка към запаса. Много ми е любопитно това. Казахме – този, който сътвори издънения бюджет, да пристигна да го оправи ”, изясни Румен Христов.

По време на избори най-важният е регионалният шеф и шефовете на районните структури на Министерство на вътрешните работи, разясни Христов.

„ За да не се случи заканата, отправена в изтеклия запис, да не се изкушат да вършат избори по „ бай Ганьовски ”, избрахме персона, на която имаме доверие всички. Калин Стоянов е от системата, дава отговор на условието да бъде специалист. Да се надяваме, че няма да извършва политически поръчки, тъй като има няколко институции в България, които не трябва да се употребяват като бухалки – силовите министерства, прокуратурата, държавната администрация ”, сподели водачът на Съюз на демократичните сили.

По думите му неговата политическа групировка ще внесе смяна, тъй че не президентът, а Народното събрание на паритетен принцип да назначава държавно управление, в случай че първата мощ не успее да сформира кабинет.

За опасенията на президента Румен Радев, той сподели, че решението за сформиране на кабинет е тяхно.

„ Кабинетът може да бъде свален когато и да е ”, изясни Христов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР