Преговорите за реализиране на третия мандат продължават. Днес се очакват

...
Преговорите за реализиране на третия мандат продължават. Днес се очакват
Коментари Харесай

Преговорите за третия мандат: БСП разговаря днес с ДБ и депутатите, напуснали ИТН

Преговорите за осъществяване на третия мандат не престават. Днес се чакат диалозите на Българска социалистическа партия с парламентарната група на „ Демократична България “ (ДБ) и напусналите " ИТН " (ИТН) депутати. Срещите още веднъж ще се състоят в Народното събрание.

С това първият кръг от договарянията ще приключат.

Припомняме, че във вторник „ Българска социалистическа партия за България “ организира съвещания с парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ (ПП).
Вчера левицата беседва и с представителите на ПГ на Има Такъв Народ.

От Политическа партия сложиха изискването да се одобри проектозакона за КПКОНПИ, а отпред на комисията да бъде определен Бойко Рашков.

От Има Такъв Народ показаха през вчерашния ден, че нямат „ остри възражения “ против кандидатурата на Рашков. По думите на Ива Митева обаче не би трябвало да се записва съответно име, преди да бъдат признати процедурните правила за избор на ръководител на комисията.

Лидерът на Българска социалистическа партия заяви след срещата, че законът за КПКОНПИ влиза в зала и ще бъде признат, Има Такъв Народ ще го поддържат.
Колегите от Има Такъв Народ одобряват програмата ни като база за сформиране на държавно управление. Няма качествени разлики, посочи Нинова.

На съвещание, което приключи късно нощес, правната комсия в Народно събрание одобри на първо четене законопроекта за противопоставяне на корупцията.14 бяха гласовете " за ", четирима гласоподаваха " срещу " и трима - " въздържали се ". Против гласоподаваха депутатите от ГЕРБ.

Следващата седмица ще се организира втори кръг на съвещания сред четирите партии, в който се чака се обсъдят състава и структурата на Министерския съвет и да бъде излъчен кандидат-премиер. След това Българска социалистическа партия ще отиде при Радев, с цел да показа номинацията му. Това се чака да стане при започване на август.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР