Преговорите за примирие между Израел и Хамас ще бъдат подновени

...
Преговорите за примирие между Израел и Хамас ще бъдат подновени
Коментари Харесай

Израел и Хамас подновяват преговорите в неделя

Преговорите за помирение сред Израел и " Хамас " ще бъдат възобновени в неделя в египетската столица Кайро. Това е пореден опит да се контракти пауза след съвсем шест месеца война в Ивицата Газа. Това оповестява в събота " Ройтерс ", като цитира египетската телевизия Al Qahera News TV, която се базира на източник от сигурността.

Израел ще изпрати делегация в Кайро в неделя . Представител на " Хамас " обаче съобщи, че групировката първо ще изчака да чуе от медиаторите от Кайро за резултата от договарянията им.

Воюващите страни ускориха договарянията, с посредничеството на Катар и Египет, за шестседмично прекъсване на израелската атака , които към момента се държат от палестинската въоръжена група в Газа.
 Израел възобновява договарянията с
Израел възобновява договарянията с " Хамас "

Това съобщи в петък израелският министър председател Бенямин Нетаняху

" Хамас " се опита да трансформира всяка договорка в преустановяване на боевете и евакуиране на израелските сили. Израел изключи това, заявявайки, че в последна сметка ще възобнови напъните си за унищожаване на ръководството и военния потенциал на " Хамас ".

" Хамас " също по този начин желае стотици хиляди палестинци, които са избягали от град Газа и близките региони на юг по време на първия стадий от войната, да бъдат позволени назад на север. Един израелски чиновник сподели, че страната му е отворена за разискване на допускането назад единствено на " някои " от разселените.

при военната атака на Израел в  Ивицата Газа от 7 октомври, съгласно здравните управляващи на територията.
 32 490 палестинци са убити в Газа от 7 октомври, заяви Здравното министерство
32 490 палестинци са убити в Газа от 7 октомври, заяви Здравното министерство

През последните 24 часа има данни за 76 убити и 102 ранени палестинци, заяви министерството

към основната болница " Ал Шифа " в град Газа.

Войната избухна, откакто бойци на Хамас пробиха границата и нападнаха общности в Южен Израел, убивайки 1200 души и съгласно израелските данни.

Международни организации приканиха застрашено от апетит и липса на лекуване. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР