Преговорите за коалиционна политика продължават днес с две от най-ключовите

...
Преговорите за коалиционна политика продължават днес с две от най-ключовите
Коментари Харесай

Преговорите за коалиция продължават с темите финанси и външна политика


Преговорите за съдружна политика не престават през днешния ден с две от най-ключовите тематики – финанси и външна политика.

Това е последният ден от срещите на експертните групи от четирите партии. Всички диалози се излъчват директно в интернет. Досега партиите съумяха да реализират високо равнище на консенсус по основните приорите на бъдещото държавно управление. Остана да се прецизират механизмите за постигането им посредством някои съответни ограничения.

Срещата на тематика Финанси към този момент стартира. В нея вземат участие и двамата водачи на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев и Кирил Петков.

Вече проличаха първите разминавания във вижданията на Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ за това по какъв начин да се осъществя бюджетната политика, какъв бюджетен недостиг да се заложи за следващата година и какъв % от бюджета да отива да обществени разноски.

Социалистите упорстват за диференцирана ставка на Данък добавена стойност за просвета, обучение и здравеопазане. Останалите партии са по-скоро скептични към тази мярка.

Повечето партии утвърждават финансови тласъци за млади фамилии и родители, както и за принадлежности за задържане на работещите младежи в България.

Очаквайте детайлности.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР