Преговорите за деескалация на ситуацията със собственика на ЧВК Вагнер“

...
Преговорите за деескалация на ситуацията със собственика на ЧВК Вагнер“
Коментари Харесай

Пригожин се е опитвал да се свърже с Кремъл по време на марша към Москва, Путин не отговорил

Преговорите за деескалация на обстановката със притежателя на ЧВК " Вагнер “ Евгени Пригожин са почнали още на 23 юни (началото на бунта), само че те не са дали резултат, оповестяват източници на съветското опозиционно издание " Медуза “.

А още в средата на деня на 24 юни Пригожин е почнал да се пробва да се свърже с Кремъл и даже " се опита да се свърже с Путин, само че президентът не искаше да приказва с него “.

" След тези събития стана ясно, че няма място в системата за него (Пригожин). При всички случаи той би изгубил (нещо), даже и да получи гаранции за живота си и опазване на бизнеса в някакъв тип. А той не искаше да губи “, споделя източникът на " Медуза “, представен от организация " Фокус ".

Според събеседниците на медията, близки до Кремъл и съветското държавно управление, Пригожин най-вероятно е осъзнал, че е " минал границите “ и " вероятностите за придвижване на колоните му са неприятни “.

По това време " вагнеровците “ наближават река Ока, където съветската войска и Националната армия построиха първата отбранителна линия.

" В същото време ЧВК не получиха спомагателна поддръжка за първите часове на въстанието “, написа изданието.

Виждайки промененото отношение на Пригожин, Кремъл взема решение да стартира договаряния, водени от огромна група публични лица, включваща, наред с други, ръководителя на президентската администрация Антон Вайно, секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Патрушев и съветския дипломат в Беларус Гризлов.

А Александър Лукашенко работи като фронтмен, защото Пригожин упорства в договарянията да вземат участие " първи лица ".

" Пригожин имаше потребност от заслужен поддръжник, с цел да се измъкне от играта [запазвайки лицето си]. Лукашенко действаше като подобен. Той обича PR-а и схваща изгодите - по тази причина се съгласи ", споделя източникът на изданието.

Така обществено Лукашенко се появи като човек, който " избави Русия най-много от революция, само че най-малкото от доста кръвопролития ".

А Пригожин ще бъде " заставен да напусне Русия. Президентът не може да му елементарни това ", уверени са събеседниците на " Медуза ". " Той няма да има същото въздействие и запаси, както преди “.

В същото време може да има рокади в Министерството на защитата на РФ - заради неефикасен отговор на протеста, само че не в близко бъдеще - с цел да не наподобява, че това е осъществяване на условията на Пригожин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР