Преговорите в Давос относно мирните предложения на Украйна няма да

...
Преговорите в Давос относно мирните предложения на Украйна няма да
Коментари Харесай

Песков: Преговорите в Давос за мир в Украйна са безсмислени без Русия

Преговорите в Давос по отношение на мирните оферти на Украйна няма да реализират нищо, защото Русия не взе участие в полемиките. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

По думите му това е просто говорене поради самото говорене. Този развой не може да бъде ориентиран към реализиране на някакви съответни резултати по очевидната причина - ние не участваме. Без нашето присъединяване всевъзможни полемики са лишени от всякаква вероятност за какъвто и да е резултат, разясни Песков.

Украйна неведнъж съобщи, че има желание да изтласка Русия от своята територия. Президентът на страната Володимир Зеленски бе безапелационен, че договаряния за мир няма да има.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, френският президент Еманюел Макрон и основни водачи от Близкия изток са планувани да участват на Световния стопански конгрес тази седмица, поставяйки договарянията за преустановяване на войните в Газа и Украйна на върха на дневния ред за международния хайлайф.

Русия, която управлява към една пета от украинската територия, отхвърли мирния проект на Зеленски, защото той има за цел да откри мир без съветско присъединяване. Планът на Зеленски от 10 точки приканва за евакуиране на съветските войски и преустановяване на военните дейности и възобновяване на държавните граници на Украйна с Русия.

Руският президент Владимир Путин преглежда войната в Украйна като част от доста по-мащабна битка със Запада, която има за цел да раздели Русия на части и да открадне нейните запаси.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР