Преговорите с Москва са възможни единствено ако Русия изтегли войските

...
Преговорите с Москва са възможни единствено ако Русия изтегли войските
Коментари Харесай

Външният министър на Украйна: Никога няма да видим Путин и Зеленски на една маса

Преговорите с Москва са вероятни само в случай че Русия изтегли войските си от Украйна, само че те няма да бъдат провеждани с присъединяване на Путин, съобщи украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба в изявление за италианския вестник „ Кориере каузи сера “, представен от Укринформ.

„ Путин не е сътрудник (за преговори). Той е направил прекомерно доста, извънредно съществени закононарушения. Има други дипломатически способи да се работи непряко. Но за нас е ясно, че ние в никакъв случай няма да забележим Путин и Зеленски, седнали на една маса “, сподели Кулеба.

Коментирайки изразените от Путин упования, че Доналд Тръмп ще завоюва президентските избори в Съединени американски щати, Кулеба съобщи: „ Путин разчита на избори от 2014 година, само че резултатите в никакъв случай не са му помагали. Аз не преставам да мисля, че факторът време е наш съдружник заради простата причина, че нашите военни качества нарастват, а тези на Русия спадат. Въпреки това разчитаме на обстоятелството, че в избран миг войната ще свърши в наша изгода “.

По думите му тази цел може да бъде реализирана посредством съчетаване на война и дипломация.

„ Нашите генерали се оправят с първото и тяхната работа е да накарат руснаците да правят отстъпка и да схванат, че е по-добре да приказваме, в сравнение с да се сражаваме. Аз се грижа за дипломацията и разговора, когато това е допустимо “, сподели още украинският министър.

Запитан дали е допустимо договаряния да стартират преди цялостното евакуиране на съветските войски от Украйна, Кулеба отговори, че това зависи от събитията.

„ Ние не имаме вяра на думите на руснаците – никой естествен човек не би им вярвал. Преди да реализираме (компромис по отношение на разговорите), бихме желали да сме сигурни, че той е сериозен и това не е похищение на вниманието, с цел да бъдем атакувани още веднъж. Разбирам тези въпроси и тяхната логичност, само че не мога да дам съответни отговори, тъй като те не съществуват. Животът на милиони хора е подложен на карта “, добави той.

Кулеба също по този начин напомни, че предходната година черноморската зърнена самодейност беше контрактувана с посредничеството на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и турския президент Реджеп Тайип Ердоган и Москва не е изпълнила нейните условия.

„ Имаше две обособени съглашения с нас и с Москва, нямаше непосредствено съглашение. Нуждаем се от известна креативност, с цел да намираме решения. Ние ще ги търсим по всички вероятни способи, само че сега няма условия за това: Русия продължава да ни атакува, тя избира войната пред мира “, уточни още той.

Коментирайки двусмисления метод на Китай към войната, министърът съобщи: „ Жизнено значимо беше, че Китай бе на срещата на върха (в Саудитска Арабия, че участва на многостранната среща, на която беше разискван украинският кротичък проект “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР