Преговорите с ГЕРБ започват в събота, вероятно следобед, тъй като

...
Преговорите с ГЕРБ започват в събота, вероятно следобед, тъй като
Коментари Харесай

Панев: Изявленията на Борисов са просто част от преговорния процес

Преговорите с ГЕРБ стартират в събота, евентуално следобяд, защото при започване на деня стартира Националната конференция на " Да, България ", а наличието на Христо Иванов на такива договаряния е основно. Ще настояваме за това, което и обществено заявяваме - промени в региона на регулаторите, защото виждаме в какво положение е и Комисия за защита на конкуренцията, и службите. Там има потребност да влязат почтени и честни хора, на които бизнесът и хората имат доверие, с цел да няма този рекет, на който бяха подложени толкоз години ", сподели депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев в студиото на " Денят ON AIR ".

Той е безапелационен, че в идващите дни би трябвало да се договорят за механизма за избиране на службите и регулаторите.

Попитан дали е " за " промяната на някои министри, той отговори: " Публичната информация, е че министър Хинков не желае да извършва тези функционалности. Но още не мога да разясня друго, защото към момента не сме видели отчета на акад. Денков и Мария Габриел ".

" Ако мандатът на един Министерски съвет може да продължи 2 седмици, мандатите на регулаторите са закрепени от закона и са 6 години. Това е най-отговорната задача на това Народно заседание. Много регулатори с изтекли мандати трябваше да бъдат заменени още предходната година, само че това не се случи. Не може да го отлагаме безпределно във времето ", сподели още националният представител в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че не вижда особена драма от графика за съвещания, който президентът Радев разгласи.

" Най-рано в сряда ще бъде връчен мандатът. Тоест ние имаме най-малко 2 седмици, в случай че президентът работи извънредно бързо, а 2 седмици са ужасно доста за договаряния сред обединения, които 5 месеца са управлявали дружно. Изявленията на господин Борисов са политическа игра са част от договарянията. Акад. Денков е министър председател на държавно управление, което е с много шарено болшинство. Не чакам бъдещите министър председатели да имат еднолична власт, каквато е имал господин Борисов през много години от своето ръководство ", добави Владислав Панев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР