Преговорите на държавата с Ей И Ес Гълъбово и Контур

...
Преговорите на държавата с Ей И Ес Гълъбово и Контур
Коментари Харесай

Държавата е готова с методика за възвращаемостта на американските централи

Преговорите на страната с " Ей И Ес Гълъбово " и " Контур Глобал -Марица изток 3 " (т. нар. американски централи) за преустановяване на договорите за доставка на сила по преференциални цени няма да приключат за три седмици, нужно е повече време, сподели пред публицисти през днешния ден заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков, представен от Българска телеграфна агенция.

Трябва да бъдем доста деликатни и договарянията да бъдат на дипломатична основа, с цел да си стигне до най-хубаво решение за потребителите, добави той.

Преговорите се водят най-много от Министерството на финансите, където са направени документите за пресмятане на възвръщаемостта на вложенията, сподели Станков. Важното е, че Европейската комисия се е срещнала с метода на деяние на страната, сподели той без да се ангажира със период за края на договарянията.

Българската страна е изготвила методология за пресмятане на възвръщаемостта на вложенията, която е дадена на притежателите на централите, добави Петьо Иванов, изпълнителен шеф на Българския енергиен холдинг. Собствениците на централите са поискали време за разбор, период за това няма, само че те са поискали да разполагат с най-малко три месеца, добави той
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР