Преговорите между Великобритания и Европейския съюз отново преминават от техническо

...
Преговорите между Великобритания и Европейския съюз отново преминават от техническо
Коментари Харесай

Преговорите с Лондон отново преминават на политическо равнище

Преговорите сред Англия и Европейския съюз още веднъж минават от техническо на политическо ниво. Еврокомисията разгласи, че е получила документи от Лондон, свързани с договарянията за излизането на Англия от Европейски Съюз. Още през днешния ден стартират договаряния на техническо ниво, а за на следващия ден е планувана среща сред основните договарящи Мишел Барние и Стивън Баркли, която е първата на политическо ниво от юли насам.

Говорителят на английското държавно управление разгласи, че изпратените в Брюксел документи са поредност от конфиденциални механически документи, които отразяват концепциите на Англия за Брекзит и защитния механизъм. Лондон ще показа и публични писмени решения, когато са подготвени и когато Европейски Съюз ясно покаже, че градивно се ангажира да се прегледат концепциите за подмяна на защитния механизъм за Ирландия.

Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер е на мнение, че постигането на договореност преди края на октомври е мечтано и към момента наподобява допустимо. В същото време министър председателят на Финландия, която е ротационен ръководител на общността, предизвести, че Англия би трябвало да показа нови солидни оферти за Брекзит до края на този месец или Европейски Съюз няма да ги прегледа. Анти Рине съобщи, че страните членки са постигнали договореност, че другите възможности би трябвало да бъдат показани в писмен тип до 30 септември.

Вчера евродепутатите взеха решение, че Обединеното кралство може още веднъж да отсрочи излизането си от Европейския съюз, в случай че има основателни аргументи, само че би трябвало да резервира свободното придвижване по ирландската граница и даже при липса на договорка с Брюксел да извърши финансовите си отговорности към общността.

На 9 септември английският Народното събрание одобри закон, който задължава държавното управление да изиска от Европейски Съюз друго отсрочване на Брекзит, в случай че договорката с Брюксел не бъде реализирана до 19 октомври, макар обстоятелството, че формалната дата за излизането е 31 октомври.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР