Преговорите между външните министри на Русия и Украйна Сергей Лавров

...
Преговорите между външните министри на Русия и Украйна Сергей Лавров
Коментари Харесай

Срещата Лавров-Кулеба в Анталия приключи без особен резултат

Преговорите сред външните министри на Русия и Украйна Сергей Лавров и Дмитро Кулеба в Анталия с присъединяване на турския външен министър Мевлют Чавушоглу завършиха, предадоха интернационалните информационни организации. Те  продължиха 90 минути. Преди тях Чавушоглу организира предварителни обособени диалози с Кулеба и с Лавров.

Като " сложни и комплицирани " дефинира Кулеба договарянията с Лавров. По думите му са били разисквани въпроси за обезпечаването на филантропичните коридори и прекратяването на огъня на територията на Украйна. По този въпрос двете страни към момента не са съумели да реализират съглашение.

Преди началото на срещата в Анталия Кулеба уточни три съществени тематики от украниска страна, които ще бъдат сложени за разискване: преустановяване на огъня в Украйна, евакуиране на съветските въоръжени сили от територията на страната и възстановяване на филантропичната обстановка в градовете.

Украинският външен министър обрисувал акцентите в диалог с турския си сътрудник Чавушоглу на среща, предшестваща договарянията. Външният министър на страната благодари на турския си сътрудник за " политическата и филантропична поддръжка ".

В момента, конференция за договарянията дава съветският външен министър Сергей Лавров. Очаквайте детайлности!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР