Ясна и категорична е позицията ни: БСП няма да подкрепи

...
Ясна и категорична е позицията ни: БСП няма да подкрепи
Коментари Харесай

Свиленски: Нинова има право на следващо кандидатиране

Ясна и безапелационна е позицията ни: Българска социалистическа партия няма да поддържа кабинет на ГЕРБ, на Борисов. Ние сме за програмен, народен кабинет, който да се сформира, с цел да реши 3-4 целта или задания, които стоят пред България, подсилен от оптимално доста народни представители. Това съобщи Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

„ Ако ГЕРБ предложат министър-председател Бойко Борисов или Димитър Главчев, Българска социалистическа партия няма да е партията, която ще върне Борисов във властта. Трябва да бъдат специалисти, а не политици – не Пеевски, Асен Василев, Борисов. Сега предизвикването е да се избере ръководител на Народното събрание. Той е не по-малко значим от това какво държавно управление ще бъде образувано “, безапелационен е той.
„ Резултатите от изборите са пагубни. Не е мъчно да констатираш това след такава интензивност. Ако знаехме за какво са такива, нямаше да бъдат такива. Майсторлъкът на политиците е да проучват случилото се и да изведат верните решения. Никой не очакваше този резултат. И Борисов не очакваше, и „ Възраждане “, и „ Продължаваме промяната “. Шамарът е за всички. Никога не бях чувал за тази партия „ Величие “. Ако имаше естествена изборна интензивност, такива партии няма по какъв начин да влязат в Народното събрание “, уточни Свиленски.
„ Личното ми мнение, е че Нинова, като един европейски политик, пое отговорност за изборите и подаде оставка. Тя беше определена с директен избор от членовете на Българска социалистическа партия. Нинова има право на последващо кандидатиране – дали ще бъде препоръчана и припозната от социалистите, това зависи от тях. Прекият избор е демократична процедура, и който има куража и подготовката, дано се яви за поста. Ако зависи от мен, ще я предложа “, разяснява той оставката на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР