Преговорите между ръководствата на Българската академия на науките и Националния

...
Преговорите между ръководствата на Българската академия на науките и Националния
Коментари Харесай

Преговорите между БАН и НИМХ са пред провал ден преди срока, даден от премиера

Преговорите сред управленията на Българската академия на науките и Националния институт по метеорология и хидрология за метода на финансиране на института са на път да се провалят ден преди приключването на периода, контрактуван предходната седмица при премиера Бойко Борисов.

В известие, поместено на уеб страницата на Института по метеорология, се отхвърля предлагането на управлението на Академията „ целият бюджет (на метеоролозите) да бъде изведен на обособен ред в бюджета на Българска академия на науките “ и при изчисляването му „ да се имат поради единни за Българска академия на науките съществени заплати по категории “.

Според протестния щаб, това решение резервира настоящето статукво, а точно управлението на Българска академия на науките да дефинира, какво е нужно на Националния институт, с цел да извършва активността си, и в допълнение ще задълбочи проблемите му.
" Категорично настояваме държавното управление да вземе неотложно решителни ограничения за изваждането на Националния институт по метеорология и хидрология от Българската академия на науките, " се споделя в края на известието.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР