Преговорите между нас, от една страна, и Албания и Македония,

...
Преговорите между нас, от една страна, и Албания и Македония,
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер: Преговорите за членството на Албания и Македония в ЕС няма да почнат утре

Преговорите сред нас, от една страна, и Албания и Македония, от друга, няма да почнат на следващия ден, сподели ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила, съобщи РИА Новости.

Ръководителят на органа на изпълнителната власт на блока приказва пред депутатите от 28-те по време на пленарната сесия на Европейския парламент в северния френски град Страсбург. "Вчера ние предложихме на Скопие и Тирана да стартират разговор с Брюксел за влизането на двете балкански страни в Европейски Съюз. Това обаче не значи, че преговорният развой ще започва още на следващия ден. Няма последна дата за започването на договарянията ", съобщи той.

Европейска комисия през вчерашния ден предложи да се стартират договаряния с Албания, която подаде документи за влизане в Европейски Съюз от 2014 година, и Македония (от 2010 г.).

Решението на Брюксел бе коментирано и от Атина. Говорител на държавното управление на Алексис Ципрас Алексис Ципрас – гръцки политик и министър председател на страната от януари 2015... към профила съобщи, че Гърция няма да даде позитивно мнение за влизането на някогашната югославска република в Европейски Съюз, до момента в който балканската страна не си промени името.

Гърция и Македония започнаха при започване на 2018 година начинания за решаването на разногласието за името на балканската страна, почнал с отделянето на републиката от Белград през 1991 година Атина не признава името на северозападната си съседка, тъй като в Гърция има провинция Македония. Заради блокадата страната със столица Скопие попада в интернационалните организации като Бивша югославска република Македония (БЮРМ).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР