Преговорите между лидерите започват в 9,00 ч на 12 юниПредстоящата

...
Преговорите между лидерите започват в 9,00 ч на 12 юниПредстоящата
Коментари Харесай

Срещата САЩ – КНДР ще е на пиратски остров

Преговорите сред водачите стартират в 9,00 ч на 12 юни


Предстоящата историческа среща сред Доналд Тръмп и Ким Чен Ун ще се организира в 5-звездния хотел Капела на сингапурския остров Сентоса, заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс. По проект диалозите сред двамата водачи ще стартират в 9,00 часа локално време на 12 юни.

Сентоса е един от 63-те острова на Сингапур. Днес е именуван Островът на удоволствия и се слави като най-прочутата атракция в страната с увеселителни паркове, аквариуми, симулатори за хвърчене, кули с наблюдателни площадки. Разбира се и първокласни хотели, яхтени пристанища и лъскави голф клубове.

Името Сентоса, което значи “мир и успокоение ”, островът получава през 70-те години на предишния век, след години мрачна история. Още преди английското ръководство през XIX век Сингапур е бил преуспяващ търговски център, като естествено е привличал и пирати. Те избират за свое котило точно Сентоса, който тогава е имал друго име, чийто дословен превод е “островът зад гибелта ” – намек за жителите му.

След като Япония завзема Сингапур през 1942 година, Сентоса е едно от местата, на които са избити стотици хора, в границите на прочистването на антияпонските детайли. На острова е имало и лагер за военнопленници.

 18-100
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР