Преговори за прекратяване на огъня между Израел и Хамас ще

...
Преговори за прекратяване на огъня между Израел и Хамас ще
Коментари Харесай

Байдън: Прекратяване на огъня в Газа може да има само ако Хамас освободи всички заложници

Преговори за преустановяване на огъня сред Израел и " Хамас " ще бъдат вероятни единствено в случай че палестинското ислямистко придвижване освободи всички заложници, които взе на 7 октомври, съобщи през днешния ден президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, представен от Франс прес.

Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк обаче прикани за неотложно помирение по филантропични аргументи.

" Заложниците би трябвало да бъдат освободени, тогава ще може да приказваме " , сподели Байдън на събитие в Белия дом в отговор на журналистически въпрос дали поддържа договорка на правилото стартиране на пленници в подмяна на прекъсване на враждебните дейности.

Фолкер Тюрк обаче прикани в официално съобщение за " неотложно преустановяване на огъня по филантропични аргументи ".

" Човечността би трябвало да е преди всичко ", аргументира се висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида. Той посочи, че е належащо помирение, с цел да може " да бъде избавен животът на цивилни посредством бърза и ефикасна доставка на филантропична помощ за (ивицата) Газа ".

Над 1400 души, множеството от които цивилни, бяха убити в Израел при изненадващото нахлуване, което " Хамас " предприе от крайбрежната палестинска територия на 7 октомври. Израелската войска сподели, че е намерила в страната телата на към 1500 бойци на ислямисткото придвижване.

По данни на " Хамас " от през днешния ден броят на хората, убити при израелски въздушни удари в линията Газа от 7 октомври, е надхвърлил 5 хиляди, измежду които повече от 2 хиляди деца.

От събота в палестинската територия стартира да идва филантропична помощ. Според Организация на обединените нации обаче тя е извънредно незадоволителна.

Около 2,4 милиона палестинци живеят в пренаселената и бедна линия Газа. Повечето от тези хора на процедура разчитат на филантропичната помощ, с цел да оцелеят.

Фолкер Тюрк съобщи, че ограниченията, подхванати от Израел, с цел да лиши цивилните поданици на Газа от достъп до съществени артикули и услуги, са " форма на групово наказване " и затова опонират на интернационалното право, отбелязва Агенция Франс Прес. Палестинските въоръжени групировки би трябвало да прекратят безразборния ракетен обстрел по Израел, а израелската войска - да заобикаля да употребява избухливи оръжия, поразяващи в необятен периметър, в гъстонаселени региони , прикани той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР