Преговарящите в Сената на САЩ представиха подготвения от тях законопроект

...
Преговарящите в Сената на САЩ представиха подготвения от тях законопроект
Коментари Харесай

Пробив в САЩ за отпускането на помощ за Украйна и Израел

Преговарящите в Сената на Съединени американски щати показаха квалифицирания от тях законопроект за сигурността на американско-мексиканската граница на стойност 118,28 милиарда $, който беше изискването на републиканците за деблокиране на помощта за Украйна, оповестиха медиите.

Законопроектът от 370 страници беше направен след месеци на договаряния сред администрацията и сенаторите от двете партии.

Той включва 60,06 милиарда $ за подкрепяне на Украйна, 14,1 милиарда $ за подкрепяне на Израел, 2,44 милиарда $ за подкрепяне на интервенциите на Централното командване на Съединени американски щати " и покриване на бойните разноски, свързани с спора в Червено море ".

От тези 60,06 милиарда $ 19,85 милиарда $ ще бъдат употребявани за попълване на запасите от военни оръжия и съоръжение, предоставени на Украйна от складовете на Пентагона; 13,8 милиарда $ - за закупуване от Украйна на оръжия и муниции от САЩ; 14,8 милиарда $ - за продължение на американската поддръжка за Украйна посредством военно образование, продан на разследваща информация и други действия за поддръжка.

Документът включва и 8 млн. $ за продължение на надзора на американската помощ.

Освен това се възнамерява да бъдат отпуснати 10 милиарда $ за филантропична помощ за популацията на линията Газа и Западния бряг.

Предвидени са и 4,83 милиарда $ " за поддръжка на основни районни сътрудници в Индо-Тихоокеанския район и за въздържане на експанзията на китайското държавно управление ".

Лидерът на демократичното болшинство в Сената Чък Шумър съобщи, че има намерение да подложи законопроекта на гласоподаване в сряда.

Постигането на съглашение беше приветствано от президента Джо Байдън. Той съобщи: " Силно я поддържам. "

В публикуваното от Белия дом изказване на Байдън се споделя, че приемането на законопроекта ще разреши на Съединени американски щати да " продължат жизненоважната работа с сътрудниците по света " в поддръжка на Украйна, както и да " обезпечат на Израел всичко, от което се нуждае ".

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън разкритикува показания от Сената законопроект за границата, като съобщи, че той няма да бъде признат в долната камара на Конгреса на Съединени американски щати.

" Ако този законопроект стигне до Камарата на представителите, той ще бъде мъртъв още при идването си там ", написа Джонсън в обществените мрежи.

Той означи, че " този законопроект е даже по-лош, в сравнение с чакахме, и даже няма да се приближи до преустановяване на граничната злополука, която президентът сътвори ".

Майк Джонсън на собствен ред удостовери по NBC, че Камарата на представителите ще прегледа тази седмица неговия законопроект, който ще включва военна помощ за Израел в размер на 17,6 милиарда $, както и " нужното финансиране за американските военни сили в района на Близкия изток ".

Тя не включва помощ за Украйна или финансиране на сигурността на границите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР