Преговарящите трябва да финализират първия в света набор от правила,

...
Преговарящите трябва да финализират първия в света набор от правила,
Коментари Харесай

Законът за изкуствения интелект на ЕС: Може ли забележителният стремеж на Европа да регулира изкуствения интелект да падне на последното препятствие?

Преговарящите би трябвало да завършват първия в света набор от правила, регулиращи изкуствения разсъдък (AI), само че съмнение тази седмица може да го върне години обратно.

Приветствани като първи в света, препоръчаните правила на Европейския съюз са изправени пред решителен миг, защото договарящите се пробват да уточнят последните детайлности тази седмица - диалозите се усложняват от неочакваното повишаване на генеративния ИИ, който създава работа, сходна на индивида.

Първо препоръчано през 2019 година, се очакваше да бъдат първите в света всеобхватни правила за изкуствен интелект, в допълнение затвърждаващи позицията на 27-националния блок като световен основател на трендове, когато става въпрос за преодоляване на софтуерната промишленост.

Но процесът беше заседнал в борба в последната минута за това по какъв начин да се ръководят системи, които са в основата на AI услуги с общо предопределение, като ChatGPT на OpenAI и чатбота Bard на Гугъл.

Законът за...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР