Прегледът на младите таланти в четирите Трети лиги се завръща

...
Прегледът на младите таланти в четирите Трети лиги се завръща
Коментари Харесай

БФС възражда класически турнир - на такъв ЦСКА си набелязва Стоичков

Прегледът на младите гении в четирите Трети лиги се завръща това лято в календара на българския футбол за първи път след повече от 15 години пауза, заяви за Българска телеграфна агенция вицепрезидентът на БФС Румен Вълков. Мачовете ще се играят от 4 до 7 юни въз основата на БФС в Бояна, а всички разноски по провеждането на мачовете са за сметка на централата. За последно такова събитие е проведено през 2006 година в Правец. Отборите от всяка от четирите трети лиги ще бъдат формирани от играчи до 21 години, които не са подписвали в никакъв случай професионални контракти. Към всеки отбор могат да бъдат добавени до трима футболисти до 23 години, за които обаче също важи изискването в никакъв случай да не са подписвали договори в Първа или Втора лига.

Управителният съвет на Аматьорската футболна лига към този момент утвърди и селекционерите на четирите тима, които са подадени преди този момент от съответните Зонални препоръки. Тимът на Североизточна България ще бъде воден от младия и упорит ментор на водача Черноморец (Балчик) Мартин Христов. Тимът на Северозападната Трета лига ще бъде селектиран от Ивайло Георгиев, който е отпред на Ботев (Враца) II. Ивайло Василев, сега треньор на Вихрен (Сандански), ще има задачата да подбере момчетата за шампионата в Югозападна България. Старши треньорът на Сокол (Марково) Манол Георгиев пък ще води тима на Югоизточната Трета лига.

" Със сигурност мачовете ще бъдат с телевизионно лъчение, с цел да може по-голяма публика да се запознае с равнището на младите играчи от Трета лига. В огромната си част това са момчетата, които напущат елитните школи и не намират място във второто равнище. Много от тях са минали и през национални тимове, по тази причина се надявам да има какво да се види на шампионата ", съобщи Румен Вълков. 

Турнирът ще бъде подкрепят от спонсор, с който договарянията са на финалната права, само че ще бъде разгласен публично на по-късен стадий. Прегледът на футболистите във " В " група е с дългогодишни обичаи през 70-те, 80-те и 90-те години на ХХ век. Именно на подобен шампионат е видян от селекционерите на ЦСКА играещият за Югоизточната " В " група Христо Стоичков от Хеброс (Харманли).

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР