Прегледахме десетки камери за видеонаблюдение, проверихме стотици автомобили, минали в

...
Прегледахме десетки камери за видеонаблюдение, проверихме стотици автомобили, минали в
Коментари Харесай

Алексей Петров застрелян в гръб, убиецът веднага избягал в Гърция

„ Прегледахме десетки камери за видеонаблюдение, проверихме стотици коли, минали в регионите към Владая, Железница и Кладница. Бяха тествани и притежателите на всички мобилни телефони, чиито кафези са били дейни в региона към убийството.

Изводът е, че убиецът на Алексей Петров се е отдръпнал след убийството през планината, като от Витоша е стигнал до Рила, след това до Пирин планина, а оттова по всяка възможност е избягал в Гърция. Със сигурност килърът е скрил оръжието, с което е ликвидирал Алексей Петров, някъде из планината.

 

Планинският преход на наемника му е лишил 4-5 дни. Това значи, че убиецът е бил човек с отлична физическа и професионална подготовка, евентуално някогашен или настоящ командос “, твърди столичен криминалист.

Според думите му екзекуторът е подготвял точно месеци наред убийството на Алексей Петров, като е изучил в елементи навиците на своята цел. Предположението на ченгетата е, че убиецът е познавал от дълго време Трактора и че е доста допустимо да е взел участие директно или индиректно и в някои от предходните несполучливи покушения против някогашния консултант в ДАНС.

 

Алексей Петров оцеля в три атентата, като най-сериозният от тях беше през есента на 2015 година, когато наемници стреляха против блиндирания му автомобил с два гранатомета, покрай дома му в кв. „ Кръстова вада “.

 

Убиецът е чакал появяването на Алексей Петров от скривалище сред две пътеки в подножието за лифта Бай Кръстю, като първо край гнездото минали двама от гардовете на Трактора, без да виждат заплахата. Другите двама охранители са останали в лимузината му в подножието на Витоша.

 

„ Алексей Петров е убит в тил от 10-15 метра разстояние, откакто е подминал килъра. Първият патрон е рикоширал и е уцелил рехабилитаторката Мирослава Михайлова, наранявайки ръката и гръдния й панер. Впоследствие убиецът се е доближил до жертвата си и му е пуснал два хидрошокови патрона от упор – един в сърцето и един в главата, като безусловно е откъснал главата от тялото му “, разкрива столичен криминалист.

 

Нито един от гардовете на Алексей Петров не е видял покушението и последвалото отдръпване на убиеца. Охранителите не са преследвали стрелеца, а са останали на място край ранената Мирослава. Сигналът за ликвидирането на Трактора е подаден на тел. 112 от инструкторката по тенис.

 

48-годишната Мирослава е била разпитана от криминалисти в „ Пирогов “ малко след постъпването си в болница макар тежкото й положение с действителна заплаха за живота. Според показанията й стрелецът е бил висок към 180 см, с камуфлажни облекла и с шапка на главата.

 

„ Не смеех да го виждам в очите, бях изцяло скована от боязън. Стреля в главата на Алексей, по-късно насочи пушката си към мен. Помолих му се: „ Не ме убивай, имам малко дете! Затворих очи, а той си потегли – остави ме жива “, споделя пред криминалистите Мирослава. Въпреки че рехабилитаторката на Алексей Петров е единственият очевидец, видял килъра, тя не е съумяла да опише лицето му в елементи.

 

Килърът не е оставил никакви следи в спонтанното гнездо, от което е стрелял, а опитът на ченгетата да извлекат негов ДНК материал от мястото на престъплението е приключил с крах.

 

„ Много дребна е вероятността убийството на Алексей Петров въобще да бъде разкрито в миналото. Въпреки това следствието продължава, като е направен лист на всичките му врагове, който е много обемист “, разкрива зает с следствието на покушението против Трактора. Криминалистите ревизират досиетата на някогашни и настоящи командоси от отряда на баретите поради подозрения, че убиецът се е познавал персонално с Алексей Петров.

 

Междувременно стана ясно, че Ива Павлова, дамата до Алексей Петров и главен правоприемник на бизнеса му, е освободила екипа от охранители, позволили началникът им да бъде премахнат, до момента в който са на промяна.

 

Четиримата  гардове, както и още трима охранители, грижещи се за сигурността на Трактора, са били освободени от охранителната компания „ Лев секюрити груп “ на 1 септември. Според осведомени, гардовете са били подложени на детектор на лъжата по искане на Министерство на вътрешните работи дни след убийството на Алексей Петров, като всички са минали сполучливо полиграфа.

 

Любопитен подробност е, че единствено 2 месеца преди убийството на Алексей Петров някогашният консултант в ДАНС е подменил съвсем цялата си защита. Неофициално се твърди, че старите телохранители на Трактора са го напуснали заедно, защото той завишил условията си към тях и ги товарел с спомагателна работа, без обаче да вдигне заплатите им. Така защитата на Алексей Петров била поверена на нов екип гардове, които не са имали нужния опит.

 

Само месец преди да бъде премахнат, застрахователят си поръчал нов блиндиран Мерцедес, плащайки за возилото съвсем 1 млн. лева Трактора обаче по този начин и не можа да дочака новата си лимузина.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР