Преглед на оригинала Това изображение от космическия телескоп Хъбъл, приличащо

...
Преглед на оригинала Това изображение от космическия телескоп Хъбъл, приличащо
Коментари Харесай

Снимка на деня

Преглед на оригинала Това изображение от галактическия телескоп " Хъбъл ", наподобяващо на блестяща кутия за бижута, цялостна със звезди, е уловило сърцето на нашата вселена. Центърът на " Млечния път " е на към 26 000 светлинни години. Застаряващите червени великански звезди съжителстват паралелно с по-младите, бели, сходни на Слънцето звезди. Повечето яркосини блестящи точки са неотдавна формирали се звезди, ситуирани на предна линия в диска на галактиката.

Астрономите са изследвали 10 000 от тези слънцеподобни звезди в архивни изображения на " Хъбъл " в продължение на 9 години, с цел да открият повече за еволюцията на нашата вселена. Проучването разкрива, че Млечният път е динамична среда с разнородни по възраст звезди, обикалящи из галактиката с друга скорост. Учените оприличават придвижването в галактиката на движещи се пасажери на натоварено летище.

Изследователите са открили, че придвижванията на звездите са разнообразни, според от химическия им състав. Звездите, богати на детайли, по-тежки от водорода и хелия, имат по-слабо безредни придвижвания, само че обикалят към центъра на галактиката по-бързо от по-старите звезди, при които има недостиг на по-тежки детайли.

Изображението е цялост от експозиции, направени в близкия инфрачервен и забележим набор с широкообхватната камера 3 на Хъбъл. Изследванията са част от две изследвания на " Хъбъл ": Galactic Bulge Treasury Program и Sagittarius Window Eclipsing Extrasolar Planet Search.

[NASA, ESA, and T. Brоwn (STScI)]
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР