Прегарянето на екрана е явление, което производителите все още не

...
Прегарянето на екрана е явление, което производителите все още не
Коментари Харесай

Тези съвети ще ви помогнат да съхраните екрана на смартфона по-дълго време

Прегарянето на екрана е събитие, което производителите към момента не са се научили по какъв начин да заобикалят изцяло. Това може да се случи когато и да е и с всеки смарт телефон, без значение от премиум-качеството му.

Проблемът с изгарянето на екрана, въпреки и да не е сериозен, е нещо доста неприятно. По предписание смарт телефоните с AMOLED матрица са предразположени към този проблем. Въпреки че в съвсем всичко са по-добри от IPS-алтернативите, те имат значителен минус — прегарянето. Съществуват четири лайфхака, които ще ви оказват помощ да спасите екрана на вашето устройство от изгаряне.

Какви препоръки дават специалистите?

Първият съвет: сменяйте скрийнсейвъра си най-малко един път на всеки две седмици. Още по-добре е да употребявате напълно черен тапет. Това ще помогне за равномерното систематизиране на натоварването на екрана и ще предотврати изгарянето му.

Втори съвет: активирайте режим на цялостен екран за най-популярните приложения. Лентата на положението е екранният панел, който е най-податлив на изгаряне. В режим на цялостен екран часовникът и иконите за известията в горната част на екрана са скрити.

Трети съвет: Ограничете времето за работа на функционалността Always-On Display. Това е комфортна функционалност, само че може да докара и до изгаряне на екрана. Тя също разрежда 3-5 пъти по-бързо батерията на смарт телефона.

Последният и най-съществен лайфхак: намалете яркостта на екрана. Високата бляскавост може да аргументи изгаряне на екрана. Просто казано, колкото по-ярка е подсветката, толкоз по-бързо избледняват пикселите. Оптималната стойност е не повече от 50%.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg