Предвиждането на бъдещето е изпълнено с предизвикателства, но когато става

...
Предвиждането на бъдещето е изпълнено с предизвикателства, но когато става
Коментари Харесай

Ето как ще изглежда светът през 2045 г. според учените

Предвиждането на бъдещето е изпълнено с провокации, само че когато става дума за напредъка на технологиите, учените, работещи в изследователския център на Пентагона, са най-подходящият източник на информация. 

Създадена през 1958 година, DARPA или държавната организация към Министерство на защитата на Съединени американски щати, която се занимава с развиването на нови технологии, е в основата на някои от най-значимите нововъведения, доста от които са се трансферирали от армията към цивилния софтуерен пазар. Сред тях са напредналата роботика, системите за световно позициониране и интернет. 

И по този начин, какво ще се случи през 2045 година?

Твърде евентуално е роботите и изкуствените технологии да трансформират куп промишлености, безпилотните летателни апарати да продължат настъплението си към гражданския пазар, а самошофиращите се коли да създадат напредването ни до работа много по-поносимо. 

Но учените от DARPA имат още по-широки вероятности. Във видео поредност, снимана предходната година, наречена Forward to the Future, трима учени плануват по какъв начин съгласно тях би изглеждал светът след 30 години. 

Д-р Джъстин Санчес, невробиолог и началник на център за биологични технологии на DARPA има вяра, че ще достигнем момента, в който ще можем да направляваме нещата единствено с мозъка си.

„ Представете си свят, в който можете просто да употребявате мислите си, с цел да контролирате околната среда “ – споделя Санчес.

Помислете по какъв начин можете да контролирате разнообразни неща в дома си единствено благодарение на мозъчните си сигнали или да споделяте с другари и близки, употребявайки невронната интензивност на мозъка си. “

Според Санчес DARPA работи върху невротехнологии, които ще трансфорат това в действителност. Вече същуствуват и действителни образци за сходни футуристични технологии, да вземем за пример мозъчни импланти, които управляват протезни ръце.

Съвсем неотдавна DARPA показва сходна технология и върна на неподвижен човек чувството за досег – с мозъчни импланти, които основават чувството за досег на личната ръка. 

Бъдещето обаче крие доста повече от мозъчни импланти.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР