Предвижда се строителството на автономната арктическа станция Снежинка в Ямало-Ненецкия

...
Предвижда се строителството на автономната арктическа станция Снежинка в Ямало-Ненецкия
Коментари Харесай

В Русия ще строят управлявана от изкуствен интелект арктическа станция

Предвижда се строителството на самостоятелната арктическа станция " Снежинка " в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг да стартира през 2023 година. Планира се " Снежинка " да се преврне в полигон за " зелени " технологии за работа в арктическите райони. За това оповестява " Техносфера ".

Станцията " Снежинка ", план на московския физико-технически институт за арктични технологии, ще бъде изцяло самостоятелна (ще се ръководи от автоматизирана система, употребяваща технологии за неестествен интелект).

Станцията е проектирана за целогодишна работа без потребление на дизелово гориво. Като източници на сила ще се употребяват водородни и литиево-йонни горивни модули, термични батерии, както и вятърни и слънчеви източници.

Площта на комплекса ще съставлява към 4,5 хиляди квадратни метра, ще бъдат основани условия за работа и живеене за 80 души. Като се вземат поради модулната й структура, а по този начин също и задачите на плана: създаване на нови технологии в енергетиката за Арктика и провеждането на разнообразни проучвания, включително и приложни, проучване на климата в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР