Предвижда се намаляване на количеството дози, купени от държавите по

...
Предвижда се намаляване на количеството дози, купени от държавите по
Коментари Харесай

ЕК постигна сделка с Пфайзер за договорените Covid ваксини

Предвижда се понижаване на количеството дози, купени от страните по силата на контракта. Предвижда се след заплащане на такса, в началото контрактуваните дози да бъдат превърнати в " незадължителни поръчки " . Удължава се срокът, в който страните ще могат да получават доставки на имунизациите - до четири години занапред нататък.

Изменението беше реализирано след договаряния сред разработчиците на ваксини, страните в Европейски Съюз и Комисията, се отбелязва в известието. Допълва се, че по-рано бяха въведени промени в контракта за разсрочване на доставките и беше основано централно вместилище за имунизациите.

Според Еврокомисията страните в Европейски Съюз би трябвало да поддържат стратегически ресурси от имунизациите, от които се нуждаят, с цел да защитят уязвимите хора и да се оправят при неподходящо развиване на вируса на коронавирус.

По-рано този месец Световната здравна организация анулира изключителното състояние, въведено с появяването на заболяването, и оповестяването на пандемия преди три години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР