Предвиденото наказание по закон е "лишаване от свобода" от 15г.

...
Предвиденото наказание по закон е "лишаване от свобода" от 15г.
Коментари Харесай

Окончателно! Циганинът, който уби свой съселянин с дървен кол, остава в ареста

Предвиденото наказване по закон е "лишаване от независимост " от 15г. до 20г., пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. 
В правосъдно съвещание прокурорът от Апелативна прокуратура акцентира, че закононарушението е осъществено при извънредно съществено принуждение от страна на обвинения, като акцентира на високата степен на социална заплаха на личността му, неговото самообладание и равнодушие след закононарушението. Държавното обвиняване настоя за потвърждаване на мярката за неотклонение, като вярна и законосъобразна.

Защитата пледира за "домашен арест ". Петър Лечев изрази страдание за служилото се и също помоли съда да промени мярката му за процесуална насила от "задържане под стража " в "домашен арест ".  
След познаване с всички материали по делото, разискване на доказателствата и чуване на страните, както и след цялостна инспекция на атакувания правосъден акт въззивният състав удостовери определението на Окръжен съд -Бургас. Налице са всички законови предпоставки Петър Лечев за оставен в ареста. Съдът е склонен с извода за обосновано съмнение, че обвиненият е направил убийството и има заплаха да се укрие и да извърши друго закононарушение.
Наложената най-тежка мярка за неотклонение подхожда на високата степен на социална заплаха на действието, на актуалността на този тип закононарушения, състоящи се в лишаване на човешки живот по нищожен мотив, публичния отзив на закононарушението и отрицателния резултат върху хората, изразил се в пораждането на боязън и смут от сходни прояви, се споделя в определението на Апелативен съд - Бургас.
Постановеният правосъден акт е финален.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР