Предвиденият за днес старт на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини

...
Предвиденият за днес старт на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини
Коментари Харесай

Стартът на Световното първенство по ски в Кортина бе провален

Предвиденият за през днешния ден старт на Световното състезание по ски-алпийски дисциплини в Кортина д‘Ампецо (Италия) бе провален от Майката Природа.

Due to the heavy snowfall today women’s Alpine combined is cancelled.
— FIS Alpine (@fisalpine)
Шампионатът на планетата трябваше да стартира с aлпийската композиция при дамите, само че изобилният снеговалеж в региона на „ Олимпия де ла Тофане “ през нощта не разреши това да се случи. Още нощес уредниците размениха реда на дисциплините, като вместо конкуренцията да стартира със супергигантски слалом, тя трябваше да започва със слалом. Тази смяна бе направена с концепцията, да се даде повече време за почистването на горната част на пистата, за скоростната дисциплинираност.

Due to the snowfall, today’s AC is cancelled.

Info about rescheduling will follow.
— Cortina 2021 (@cortina2021)
Това обаче също не даде резултат и конкуренцията бе анулирана, като не е ясно дали тя ще може да се организира до края на шампионата на 21 февруари. Причина по тази причина е доста гъстата стратегия както със съревнование при мъжете и дамите, по този начин и със наложителните тренировки преди спусканията в събота и неделя. За на следващия ден са планувани супергигантските слаломи и в двата пола, след което в сряда би трябвало да се организира мъжката композиция. В същия ден е и първата подготовка за женското втурване, като дамите ще имат три пробни минавания преди същинското съревнование в събота. Следващият понеделник е единственият почивен ден на шампионата, който вероятно може да разреши провеждането на комбинацията, в случай че уредниците на решат да жертват една от тренировките за спускането.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР