Предвид рязкото повишаване на броя на заболелите от коронавирус у

...
Предвид рязкото повишаване на броя на заболелите от коронавирус у
Коментари Харесай

Републиканци за България: Незабавно свикване на КСНС заради ескалиращата ситуация с COVID-19

Предвид внезапното повишение на броя на заболелите от ковид у нас, както и растежът на смъртните случаи, ние от Републиканци за България настояваме за неотложно привикване на Консултативен съвет за национална сигурност, с цел да се подхващат всички вероятни ограничения за битка с пандемията.
Обществото ни не е наясно по кое време и по какъв начин обстановката може да бъде овладяна. Липсва проект за деяние, а държавните институции вървят след събитията, освен това с огромно забавяне и при неразбираема отговорност. Расте политическото съмнение към кабинета, който няма нужната легитимност, с цел да предприеме и наложи извънредно нужните политики. Одобрените от ръководещите половинчати ограничения, се посрещат с съмнение и опозиция от обществото.

Резултатът е налице – лавинообразно разпространяване на болестта, фрапантно нарастване на смъртните случаи, изнемогващи лекари и колабираща здравна система.

При сходна тежка обстановка, държавническото държание изисква ползите на жителите да бъдат сложени над партийните.

Ние от Политическа партия „ Републиканци за България “ сме подготвени да го създадем. Ако не посрещнем предизвикването обединени, последствията от рецесията ще бъдат пагубни – доста хора ще изгубят живота си, а дружно със здравната система ще се срутен както стопанската система, по този начин и националната ни сигурност, която е в заплаха. Цели браншове могат да се окажат в неспособност да действат заради сериозен брой болни лица.

Убедени сме, че преодоляването на пандемията не е допустимо при присъединяване единствено на няколко държавни институции. То изисква обединените сили на обществото. За страдание, борбата сред политическите сили и поляризацията измежду жителите не работят в тази посока. Изводът е един – всеки би трябвало да направи някакъв компромис в името на общото ни справяне с заболяването.

Политическа партия „ Републиканци за България “ декларира, че ще работи за постигането на консенсус по национална тактика за преодоляване на пандемията. Съгласно българската демократична процедура мястото за реализиране на подобен значим консенсус е едно – Консултативен съвет по национална сигурност. Затова настояваме за неговото привикване неотложно.Експертите на „ Републиканци за България” са подготвени с оферти за преодоляването на пандемията, които ще показват. Ще подкрепим и всички работещи хрумвания на останалите политически сили. Призоваваме за бърза и виновна реакция от институциите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР