Предвид многото различни интерпретации относно наложеното наказание от Дисциплинарната комисия,

...
Предвид многото различни интерпретации относно наложеното наказание от Дисциплинарната комисия,
Коментари Харесай

БФС уточни за наказанието на Оборище

Предвид многото разнообразни тълкования по отношение на наложеното наказване от Дисциплинарната комисия, БФС излезе с уточняваща информация по отношение на проблема на Оборище (Панагюрище).

" На 22 октомври 2020 година БФС бе известен за издадена от кмета на гр. Панагюрище заповед футболната среща от 1/16-финалите на Купа България сред тимовете на Оборище (Панагюрище) и Ботев (Пловдив) да се организира без аудитория. Поради неспособност за реализиране нужната защита и надзор по време на срещата.

Заповедта е издадена на съображение писмо от Оборище. БФС нееднократно е подчертавал, че главната функционалност на футбола е да радва ентусиастите, а лишаването им от опцията да поддържат тимовете си заради липса на организация и отвод за вдишване на отговорност не може да бъде толерирано. Невъзможността да бъде обезпечена защита няма по какъв начин да бъде оправдавана с изключителната епидемиологична конюнктура, изключително поради обстоятелството, че към този миг България бе измежду дребното европейски страни, даващи опция на последователите да посещават футболни срещи.

Въпреки, че Оборище бе предизвестен, че в тази ситуация не извършва условията на член 28, алинея 8 и член 33, алинея 2 от Наредбата за шампионатите и шампионатите на БФС за сезон 2020/2021, клубът избра да играе без аудитория, като в писмото си до кмета на общината се обосновава с изключителната конюнктура и въведените условия за носене на маски навън. ФК Оборище не е единственият тим, изпитващ финансови усложнения в тежката обстановка, само че е единственият, лишил почитателите от опцията да гледат футбол заради тази причина.

На 10.11.2020 година на свое съвещание Дисциплинарната комисия взе следното решение: " За неприемливо от нормативните актове на БФС взаимоотношение сред ФК " Оборище " гр. Панагюрище и община Панагюрище, нарушаващо феърплея и спортсменството в управляваното от БФС състезание за Купа България - поради чл.17, ал.2 от Устава на БФС и на съображение член 6, алинея 7 по отношение на чл.6, алинея 8 от Директива за птиците /2020/2021/, ДК при БФС лишава ФК " Оборище " гр. Панагюрище от право за присъединяване в шампионата за Купа България за сезон 2021/2022 и постанова имуществена глоба в размер на 2500 лв.. " Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР