Предварителните данни на агенцията JATO Dynamics сочат, че най-продаваната нова

...
Предварителните данни на агенцията JATO Dynamics сочат, че най-продаваната нова
Коментари Харесай

Tesla Model Y : Най-продаваната нова кола в света през 2023 година

Предварителните данни на организацията JATO Dynamics сочат, че най-продаваната нова кола в международен мащаб през 2023 година е била напълно електрическата Tesla Model Y.

От JATO споделят, че въпреки и с към момента повърхностен набор данни- главно от по-малки пазари, резултатите сочат, че с 1.23 млн осъществени единици сред януари и декември 2023 година, Tesla Model Y ще сложи казус на международната сцена, заемайки челната позиция на годишна база и то с растеж в продажбите си от 64%.

Данните на организацията сочат, че реализацията на Tesla Model Y през предходната година е била на равнище от над 456 000 единици в Китай (+45%), а в Европа продажбите са минали границата от 255 000 единици.

Според предварителните данни* на JATO Dynamics, на второ място в международен мащаб остава Toyota RAV4 с 1.07 млн продажби, а на трето е Toyota Corolla с 1.01 милиона осъществени единици.

*Северна Америка, Европа, Китай, Австралия, Нова Зеландия, Индия, Южна Корея, Русия, Турция, Израел, Япония, Тайван, Южна Африка, Филипините. Включени са и данни от най-големите пазари в Латинска Америка (Бразилия, Аржентина, Чили, Колумбия, Мексико и Уругвай) и някои в Югоизточна Азия (Индонезия и Виетнам). Данни за Близкия изток (Бахрейн, Йордания, Кувейт, Ливан, Оман, Катар, Саудитска Арабия, ОАЕ и Йемен), Северна Африка (Алжир, Египет, Мароко и Тунис), Хонг Конг, Малайзия, Тайланд, Казахстан, Сингапур и Пакистан са предварителни, с прогнози за декември 2023 година въз основа на съществуващи данни.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР