Предупреждението на Русия, че Украйна се готви да използва мръсна

...
Предупреждението на Русия, че Украйна се готви да използва мръсна
Коментари Харесай

Столтенберг: Не приемаме лъжливите обвинения на Москва срещу Украйна за мръсна бомба

Предупреждението на Русия, че Украйна се готви да употребява " мръсна бомба ", се вписва в досегашната процедура на Москва в региона на измамите, когато " упреква другите за това, което самите те имат намерение да създадат ", съобщи ръководителят на НАТО в изявление за Агенция Франс Прес.

" Русия продължава да упреква лъжливо Украйна, че приготвя и прави мръсна бомба - това е неуместно - за какво Украйна ще употребява мръсна бомба на териториите, които желае да освободи? ", сподели Йенс Столтенберг по време на посещаване на американския самолетоносач, който сега се намира в Средиземно море – „ USS George H.W. Bush ”.

Западните водачи отхвърлиха изказванието на Москва, че Украйна възнамерява да взриви устройство, което може да популяризира нуклеарни, химически или биологични материали на огромна територия.

Те се притесняват, че Кремъл, който се сблъска с проваляне в нашествието си в Украйна, защото страните от НАТО поддържат Киев с оръжия и средства, приготвя " интервенция под подправен байрак ", при която да извърши такава офанзива и да упрекна за нея Украйна.

" Светът ще прозре всеки опит за потребление на това изказване като предлог за ескалация ", обявиха в взаимно изказване Съединени американски щати, Франция и Англия.

Във вторник Съветът за сигурност на Организация на обединените нации трябваше да разиска изказванието за " мръсна бомба ".

" Бих бил внимателен в спекулациите, само че това сме го виждали и преди, видяхме го и при започване на войната ", сподели Столтенберг във видеоинтервю за AFPTV.

" Бяха употребявани доста подправени обвинявания против Украйна, с цел да се оправдае нахлуването, което се случи по-късно... Видяхме какво се е случило преди и това постанова да следим деликатно какво прави Русия в този момент. "

Столтенберг добави: " Те би трябвало да схванат, че няма да приемем подправен предлог, тъй че Русия да продължи да ескалира войната в Украйна. "

По време на визитата си на американския боен транспортен съд Столтенберг направи обръщението си към повече от стоте военнослужещи на борда в летателния хангар, пред сцена с гигантско американско знаме и редица от националните знамена на 30-те страни - членки на НАТО. Столтенберг съобщи пред персоналния състав на самолетоносача, че ударната група " изпраща мощно обръщение ", че съдружниците от НАТО са в положение на " нараснала зоркост от Балтийско до Средиземно море - и Черно море ", което се намира край Южна Украйна.

Макар че НАТО не взе участие директно в битката на Украйна против съветската инвазия, алиансът е заявявал, че ще пази пламенно всеки сантиметър от територията на страните членки на НАТО, които съседстват с Украйна, в случай че бъдат нападнати.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън още веднъж предизвести Москва, че потреблението на нуклеарно оръжие във войната в Украйна - в това число и на така наречен тактическа нуклеарна бомба с по-ниска мощ - би било " извънредно сериозна неточност ". /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР