Предупреждение: тази история съдържа обезпокоителни теми за възрастниИзпитвам лична гордост,

...
Предупреждение: тази история съдържа обезпокоителни теми за възрастниИзпитвам лична гордост,
Коментари Харесай

Omegle: „Как затворих опасния сайт за чат“

Предупреждение: тази история съдържа притеснителни тематики за възрастни

" Изпитвам персонална горделивост, че повече деца няма да бъдат добавени към броя на труповете на Omegle, " споделя дамата, която сполучливо принуди скандалния уебсайт за чат да се затвори.

Говорейки за първи път, откогато платформата беше офлайн, " Alice " или " A.M. " както е известна в правосъдните документи, споделя на BBC, че е поискала затварянето на уеб страницата като част от извънсъдебно съглашение.

Алис (не е същинското й име) споделя, че се усеща " доказана " от " излива на признателност ", защото хората споделят смущаващи истории за уеб страницата. Тя е прекарала години в борба, с цел да получи обезщетение, откакто е била инцидентно обвързвана с педофил, който я е направил своя цифрова секс робиня.

Алис стартира своето новаторско дело през 2021 година почти по времето, когато нейният принудител - татко на две деца на име Райън Фордайс - беше наказан на осем години затвор в Канада.

Фордайс е събрал 220 изображения и видеоклипове на Алис от 11-годишна възраст, извършваща полови дейности под негова насила в продължение на три години малтретиране. Беше направил същото с шест други девойки, като се срещна и оформи с три от тях в Omegle.

" Той съумя да ме манипулира незабавно и доста бързо бях да бъдат принуждавани да вършат неща, които едно дете не би трябвало да прави “, сподели тя по време на изявление в Ню Йорк предходната година за документален филм на BBC за Omegle.

През цялото правната си борба, Алис сподели, че желае да отнесе делото до правосъден развой, където се надява да получи 22 милиона $ (15,6 милиона английски лири) като отплата. Но в този момент тя споделя, че уреждането отвън съда за неразкрита сума по-рано този месец е било по-добро за нея и другите.

Популярен уеб страница за видео чат затвори след искове за корист

" Получаване на затварянето на уеб страницата беше нещо, което не можех да реализира в съда, тъй че трябваше да приспособя резултата “, споделя тя.

„ Постигайки всичко, което успяхме в съда и приемането на този резултат в този момент - евентуално години по-рано, в сравнение с бихме могли да стигнем до присъда на правосъдните заседатели - е нещо, с което в никакъв случай няма да спра да се гордея. "

Прочут уеб страница

Omegle започва през 2009 година оттогава 18-годишния Лейф Брукс. Сайтът му даде късмет на потребителите да „ беседват с непознати “, като сдвоява хора за видео чатове.

Платформата е имала към 73 милиона гости на месец, съгласно анализатори от наблюдаващи на уеб страници Semrush, като множеството гости идват от Индия, Съединени американски щати, Обединеното кралство, Мексико и Австралия.

Нямаше инспекция на възрастта и малко модериране, тъй че Omegle си завоюва репутацията на място за диви и от време на време полови срещи онлайн.

След години на смущаващи случаи господин Брукс добави предизвестие към началната страница, че „ хищници употребяват този уебсайт “ – само че не бяха направени други забележими промени.

Популярността на Omegle набъбна по време на пандемичните блокировки през 2020 година и беше обект на следствие на BBC, което разкри, че е открито, че момчета в предпубертетна възраст категорично се допират пред непознати. По-нататъшни репортажи на BBC демонстрираха, че потребителите са били записани да правят полови актове, като хищници са употребявали фрагментите, с цел да принудят другите към деяние.

През последните две години уеб сайтът е бил упоменати допълнително от 50 случая против педофили и апели от благотворителни организации за отбрана на детето като Internet Watch Foundation (IWF) и Организация на обединените нации бяха пренебрегнати.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР