Какво сте увесили нос всички с тия избори, мили приятели?

...
Какво сте увесили нос всички с тия избори, мили приятели?
Коментари Харесай

Как УЕФА спечели изборите в България

Какво сте увесили нос всички с тия избори, благи другари? Усмихнете се, зарадвайте се, идва Европейското! А то е тук единствено един път на четири години. Не като изборите през има-няма 5-6 месеца. С такава периодичност на гласуванията все ще се изджуркаме всички, тъй че най-после всеки да е имал най-малко един път в живота си партия и да се е явявал на избори. Както е споделила баба ви – в тоя живот всеки човек би трябвало да построи дом, да посади дърво и да си направи партия. Иначе не го е живял.

Виж, с Европейското нещата стоят по различен метод. Четири години борби и квалификации, с цел да имаме най-после супер крепък футбол, да се любуваме на мачове като Грузия против Чехия, да вземем за пример и да стискаме палци някоя страна в Европа да се навие да е хазаин и другият път. Щото то не може все да е Германия. Гърция загазва с еврото – Германия заплаща. Банките в Съединени американски щати се срутват – Германия заплаща. Русия атакува Украйна – Германия заплаща. УЕФА прави Европейско и отново Германия заплаща...  

И в случай че за другите рецесии в джоба бъркат съществено и други страни, с цел да оправят бакиите, с Европейското може и да не се получи идващия път. Защото УЕФА взима парите от всичко. Ама от всичко. Например градовете-домакини на мачове са задължени да вършат празненства за почитателите на свои разходи, а облагата от тях да дават на УЕФА. Или парите от продажбите на марките бира, които спонсорират шампионата, също отиват за УЕФА. При това УЕФА задължава държавата-домакин да махне Данък добавена стойност от всички артикули, свързани с шампионата, с цел да не губи нищичко от облагата. Естествено, облагата отива къде? Познахте. В УЕФА. Абе все едно са ВИС и СИК през 90-те години на предишния век.

То и за това един средностатистически българин, въобще няма да се шокира като прочете това. Ми по този начин де, не е нещо, което да не го е живял. Е, не с футбол, с политика стават тия работи у нас, но резултатът е същият. Даже по-гадно – в България няма като премия прекрасен футбол. Само всякакви почитатели, дето тичат по терена с колове, доколкото видях от последните фрагменти на един мач от някое от Цесекатата.

Което ме навежда на няколко гениални хрумвания. Например, да поканим УЕФА да вземе властта у нас. За жителя няма да се промени нищо – отново ще има група оядени служители отпред, които ще прибират каквото видят в джобовете си, отново ще се трансформират закони в тяхна сгода, отново те самите няма да дават нищо нито на хазната, нито на страната, обаче па най-малко ще имаме представление на международно равнище. А не Андрей Райчев от заран до вечер.

Въпросът е ние какво можем да дадем на УЕФА? Както е споделил Ленин – не питай ти УЕФА какво ще ти даде, питай ти какво можеш да дадеш на УЕФА. Там може проектът ми да излезе малко сакат. Щото то какво можем да предложим с изключение на малко почитатели с тояги, пиратки и бомбички в количества, които биха задържали съветската войска най-малко седмица надалеч от границите ни и един пийнал Боби Михайлов. Май това не е примамлива оферта.

Не инцидентно УЕФА настоя да се вкара още веднъж надзор по границите по време на Европейското, с цел да не се промъкват в Германия ислямисти, терористи и БФС. Щото дано да сме почтени – единственият късмет на българският футбол да види Европейското освен по тв приемника е да мине незаконно границата като афганистански емигрант.

Тъжно. (Редакцията авансово се извинява на афганистанските бежанци за сравнението им с българския футбол, не желаеме да ги наскърбяваме чак по този начин. Отговорната ще си понесе следствията, като я задължим да изгледа най-малко един мач на ЦСКА от начало до край).

Мисля, че за българските ентусиасти към този момент няма никакъв различен късмет да изпитват наслада от футбола с изключение на да създадат фрапантна крачка и да сменят футболния си пол... Или по какъв начин се споделя там, в случай че станеш трансзапалянко и викаш за холандците или германците все едно си техен човек. А тогава, дето се вика, може и УЕФА да пристигна у нас, да й хареса и да остане. И познайте кой ще я оглави? Няма да ви кажа в този момент, имате през целия ден за размисъл....
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР