Предупреждение от първа степен код жълто, за очаквани локални значителни

...
Предупреждение от първа степен код жълто, за очаквани локални значителни
Коментари Харесай

Времето се разваля утре, жълт код за дъжд

Предупреждение от първа степен код жълто, за предстоящи местни обилни количества, до към 35л/кв.м, е оповестено в западната половина от страната. Ще има и гръмотевични стихии, и условия за градушки. До среднощ преваляванията ще отслабнат.

Това сочи прогнозата за времето за на следващия ден.

И в планините до обяд ще бъде слънчево, по-късно с купесто-дъждовна облачност. В масивите от западната половина на страната ще има интензивни краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици, осведоми Българска национална телевизия.

Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад, който краткотрайно ще се усилва. Максималните температури в курортите от 9° на Алеко до 14°-15° в Боровец и Пампорово.

Следобедни превалявания и гръмотевични стихии ще има на следващия ден и в доста региони от Балканите, като се изключи южните елементи от полуострова. Валежи от дъжд, тук-там интензивни и обилни по количество, ще има и в доста региони от Европа. По-топло от нормалното за сезона ще остане в Русия. Съществено захлаждане се чака в централните елементи от континента.

У нас, в околните дни минималните температури ще се покачват. Максималните ще останат съвсем без смяна, като се изключи събота, когато още веднъж ще има стойности над 30 градуса. В часовете преди обяд над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, само че към и след обяд, както и преди среднощ, ще има региони с превалявания, тук-там интезивни и съпроводени от гръмотевици.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР