Предупредително съобщение чрез системата Ро-Алърт получиха през изминалата нощ жителите

...
Предупредително съобщение чрез системата Ро-Алърт получиха през изминалата нощ жителите
Коментари Харесай

Руска атака с дронове близо до Румъния активира системата Ро-Алърт

Предупредително известие посредством системата Ро-Алърт получиха през миналата нощ жителите на северната част на румънския окръг Тулча, откакто структурите за защита и национална сигурност засякоха допустима съветска офанзива против цели на територията на Украйна. Информацията е доказана от Главния инспекторат за изключителни обстановки, написа Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Министерството на националната защита на Румъния осведоми, че два самолета Ф-18 на испанските военновъздушни сили са били вдигнати от военната база “Михаил Когълничану ”, покрай Констанца, с цел да следят група дребни дронове, насочващи се към Украйна. Още два румънски самолета Ф-16 са изхвърчали от авиобаза Борча.

Испанските самолети са изпълнили задачата си към 03:00 часа локално (и българско) време, а тези на румънските военновъздушни сили - към 05:00 часа. През този период от време системата за радарно наблюдаване на Румъния не е засякла навлизане на дронове, участващи в офанзивата против украинските цели, в националното въздушно пространство, се показва в прессъобщение на Министерството на националната защита, оповестено тази заран.

Три позвънявания са били регистрирани през нощта на незабавния телефон 112 с искане за информация. „ Отбелязваме, че всеки жител, който се почувства в заплаха или забележи нещо извънредно, може да се обади на единния незабавен телефон 112, с цел да изиска поддръжка или помощ “, се показва в изказване на Главния инспекторат за изключителни обстановки. 

Министерството на националната защита на Румъния осведоми съюзническите структури в действително време за обстановките, подбудени от съветските офанзиви, като остава в непрекъсната връзка с тях.

Ведомството за следващ път осъжда изрично офанзивите, осъществени от Руската федерация против някои цели и детайли на украинската гражданска инфраструктура, които дефинира като " неоправдани и в съществено несъгласие с нормите на интернационалното право ".

На 27 септември жителите на северната част на румънския окръг Тулча още веднъж получиха предупредително съобщение за опция от падащи от въздуха обекти посредством системата Ро-Алърт, откакто група дронове бe видяна да се насочва към цели на украинска територия, ситуирани по границата с Румъния. Тогава от Министерството на националната защита оповестиха, че националното въздушно пространство евентуално е било нарушено за по-малко от три минути по време на съветската офанзива с дронове против цели в Украйна.

На 24 септември няколко фрагмента от съветски дрон “Геран 2 ” бяха открити от екипи на Министерството на националната защита на Румъния и Румънската разследваща работа отвън популации периметър на община Плауру в източния окръг Тулча. Малко по-рано през септември Комисията по защита на румънския Сенат стартира разисквания с представители на Министерството на националната защита за промени в законодателството, които да разрешат на румънската войска да смъква дронове, които влизат без позволение във въздушното пространство на страната.

Румъния, която е член на НАТО, има 650 км обща граница с Украйна. На румънска територия към този момент няколко пъти падаха остатъци от съветски дронове след офанзиви по пристанищна и гражданска инфраструктура от украинската страна на река Дунав.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР