Идеята за създаване на азиатска версия на НАТО“ и архитектура

...
Идеята за създаване на азиатска версия на НАТО“ и архитектура
Коментари Харесай

Токио определи идеята за азиатско НАТО като една от възможностите за бъдещето

Идеята за основаване на „ азиатска версия на НАТО “ и архитектура за групова сигурност в района е един от разновидностите за бъдещето, който би трябвало да се прегледа в средносрочна и дълготрайна вероятност. Това съобщи Такеши Ивая, който зае поста външен министър в държавното управление на Шигеру Ишиба.

„ Ситуацията към Япония през днешния ден е най-тежката от войната насам “, сподели министърът. „ Мисля, че най-важното нещо в този момент е да се построи многостепенна мрежа от връзки с еднообразно мислещи страни и съдружници “, сподели той, отбелязвайки, че по този метод Токио възнамерява да усили капацитета си за въздържане. „ Що се отнася до азиатската версия на НАТО, мисля, че това е една от концепциите за бъдещето и ще отнеме време да я разгледаме, би трябвало да се изследва в средносрочен и дълготраен проект “, добави той.

Ивая призна, че актуалната японска конституция не разрешава упражняването на правото на групова самоотбрана за отбрана на друга страна. Той добави, че в района на Индийския и Тихия океан „ обстановката към момента е малко по-различна от Европа “, като означи, че всяка страна има свои лични характерности на политически, стопански системи, както и политики за сигурност, които „ би трябвало да бъдат взети под внимание сметка. ” „ Следователно считам, че ще бъде мъчно да се сътвори механизъм в Азия тъкмо в този момент, който включва обвързване за взаимна защита “, сподели той. Ивая означи, че концепцията за групова сигурност „ не е ориентирана към съответна страна “, а най-хубавата архитектура за сигурност за района.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР