Предците на древните славяни са отбелязвали настъпването на новата година

...
Предците на древните славяни са отбелязвали настъпването на новата година
Коментари Харесай

25 юли – ден извън времето

Предците на античните славяни са отбелязвали настъпването на новата година на 23 септември - в деня на есенното равноденствие. По григорианския календар, по който броим дните и у нас, новата година иде на 1 януари. Според календара на маите обаче, краят на годината е на 24 юли, а началото на идната година е на 26 юли. Индианците от Мезоамерика, които употребявали Календара на 13-те луни, смятат 25 юли за Деня отвън времето.
Смята се, че в този интервал Земята минава през тримерен портал - източник на мощни нови галактически сили. Календарът на маите е насочен не по отношение на слънчевите, а по отношение на лунните цикли. Според това усещане всеки месец има 28 дни, а през годината те са общо 364. Последният - 365-и ден не се отнася за някой месец или година. Той е ден отвън времето.
Днешният ден е за филтриране, освобождение от условностите и разкриване в себе си на нови капацитети. На хората, които работят в тънките проекти, се предлага да създадат фина самонастройка с новите енергийни трептения. За това се употребяват медитации, молебствия и други езотерични практики. Ретроспекцията е потребна, с цел да се види в елементи всичко, което се е случило през изтеклия интервал. Да се реши кои процеси са приключени, а кои изискват продължение в бъдеще. 
Можете да коригирате своите проекти и стремежи, като ги " препишете " в душата си предвид на това, което в този момент е настоящо и значимо за вас. Езотериците и психолозите са единомислещи, че не трябва да внасяте в новата година негативните страсти и мисли, гнева и обидата, които ви теглят обратно. Този тежък " багаж " ще се отрази отрицателно на живота в енергийно-символичната нова година. 
Ето за какво през днешния ден, на 25 юли, даваме всичко от себе си, с цел да пуснем предишното и да прегърнем сегашното, с цел да се себеизявим изцяло и да изразим почтено нашите планове във физическия свят. Можете да напишете писмо със съответните пожелания към новото време, да успокоите душата с мисълта, че водата разтваря и отмива тегобата на предишните скърби и мотивите да се чувствате нещастни. 
Всъщност през днешния ден си пожелайте, както и на тези, към вас, всичко, каквото си пожелаваме нормално за Нова година - неприятното да остане в предходната година, в новата да има наслада, благополучие, здраве, мир, благополучие. 
Всяка година на 25 юли се организира Световна медитация, която изпраща вълната на любовта на всички поданици на Земята. Хората медитират и се молят както в усамотение със себе си, по този начин и в групи, седнали в кръг - най-хармоничната геометрична фигура, знак на плодородието, цикличността, единението и божественото мироздание. 
Днес се откажете да бързате и да се суетите, не поглеждайте към часовника. 
Международно придвижване за потребление на Календара на 13-те Луни е инициирано от Хосе Аргуелес (1939-2011) - художник, стихотворец, мъдрец и изкуствовед. Според него в случай че човечеството желае да живее, би трябвало да промени метода си на усещане на времето и да се върне към традициите на античните индианци. Слънчевият календар, за разлика от лунния, води хората по машинален, дестабилизиращ път на развиване и погрешен, лишен от творчество метод на мислене. За първи път Денят отвън времето е маркиран на 25 юли 1992 г. 
Днес тази занимателна, само че и дълбока от философска позиция трактовка на датата 25 юли, е възприета от езотериците в доста страни на света. Денят носи естетика и обич, избухва нов свят на границата сред остарялото и новото.

Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР